2024-02-02
Bookmark左呢间好耐🥹前日终于可以食到~环境真系超级社交媒体网站able,连门口装潢都超有特色😍😍😍餐厅有两层,上面会比较宽敞,主要系榻榻米形式,虽然我地净系坐地下𠮶层,但都好有日式风格,墙上痴满晒同日本文化有关嘅海报🇯🇵,天花板仲挂住好多个写住日文嘅红白灯笼🏮唔讲真系以为自己去左日本旅行✈️因为下层座位对正厨房,可以睇住几位猛男为食客即场炸天妇罗🍤都未尝唔系一个特色👅可惜餐厅店面细,座位比较少🤧坐下层都真系几逼,小编很蠢地无book位,结果排左半个钟先入到去😵想去嘅大家记得电话订位吖🥲~整体评价~食物质素:😋😋😋😋环境舒适度:🏠🏠服务态度:😚😚😚😚性价比:💰💰💰💰打卡指数:📸📸📸📸📸~食物介绍~✨「自选天妇罗定食」($不定价 图片$68) 3.8/5🍤餐厅其中一个好特别嘅位,就系可以俾我地customize天妇罗丼😚小编𠮶日拣左紫薯🍠($8)、半熟蛋($12)同埋广岛蚝($18)🤩主食就拣左猪骨汤乌冬,个餐已经包埋一碗龙虾味噌汤同埋前菜,仲有天妇罗蘸汁,都几丰富🥳🍤乌冬系扁身𠮶种,都几弹牙🥹汤底唔会好咸🍤紫薯正常发挥,份量得两粒,唔系好够喉🥲但8蚊黎讲算抵食!广岛蚝肥美多汁🦪炸粉
~整体评价~
食物质素:😋😋😋😋
环境舒适度:🏠🏠
服务态度:😚😚😚😚
性价比:💰💰💰💰
打卡指数:📸📸📸📸📸
~食物介绍~
✨「自选天妇罗定食」($不定价 图片$68) 3.8/5
🍤乌冬系扁身𠮶种,都几弹牙🥹汤底唔会好咸
🍤紫薯正常发挥,份量得两粒,唔系好够喉🥲但8蚊黎讲算抵食!广岛蚝肥美多汁🦪炸粉唔算厚,好好食🥰比较失色嘅系半熟蛋,炸粉唔系好痴到,无乜天妇罗嘅感觉,同埋中间有小小过熟,不过都有流心嘅🥚
🍤前菜有一片酸萝卜同龙虾面豉汤🦞,可惜个汤太咸,亦无龙虾味🤥,但餐厅亦好贴心咁准备左一旧橙🍊比食客食完天妇罗之后有种清新嘅感觉😆
✨「海鲜天丼」 $88 4/5
🍤心大心细唔知拣咩天妇罗?唔怕!餐厅仲有已经配搭好嘅option😛简直系选择困难症嘅福音❤️海鲜天丼包含一只黑虎虾、帆立贝、那哥鱼🐟、蟹柳🦀、本菇🍄、紫菜同秋葵,价钱都几合理
🍤黑虎虾够大只,本菇都几好食🤤,蟹柳同帆立贝就正常发挥👍🏻(小编系唔食秋葵的,所以请不要期待关于秋葵的食评🥹)
🍤配餐同上面一样,呢度就唔重复啦~不过那哥鱼听落几特别,食落就有啲似鱼片头🤨味道就一般般,不过饭底粒粒分明,都抵赞嘅~😗
✨「鸡皮饺子」 $48 5/5
超!级!好!食!😍呢个价钱有五只鸡皮饺子已经好佛心,猪肉馅唔会干之余调味都好夹🐷外皮炸到金黄色,鸡皮劲香脆,好吸引🤩唔算好大只但真系食过翻寻味😋
整体餐厅质素唔差,尤其系环境已经一百分💯不过始终比较细间🧐留意到负责炸嘢嘅店员都系用芥花籽油,过一段时间就会重新倒过新嘅落油镬,可能因为咁都唔会好重油溢味🥰店员手脚都好快,睇住啲油炸到咋咋声,即刻劲肚饿🤣本来仲想试埋炸菠萝配雪糕,但已经好饱了…留返比大家去试~