2021-08-30 131 浏览
近年有时想夜晚奖励一下自己食少少fine dinning但又唔想去人密集既餐厅既我就偏向揾楼上小店餐厅吃饭.今日黎到呢间近牛头角及观塘区既楼上fine dinning餐厅.之前系网开见到已经觉得几吸引,黎到后更加爱上呢间餐厅既水准及服务.面包篮点餐后会送上面包篮,面包软熟配上油香气浓郁.煎白鳕鱼配忌廉大葱汁白鳕雪size份量好大,2个人share都可以.雪白既鳕鱼柳煎成金黄色,内里肉质嫩滑而且结实唔松散.鳕鱼自身充满鱼油,油份甘香又唔会过腻,反之令鱼肉身更香更滑.忌廉大葱汁creamy得黎唔会过厚重,配上鳕鱼时唔会增添腻感及抢去鳕鱼原身既甘香.带住淡淡葱香,底下配上紫薯蓉,入口带粒粒紫薯粒,相比薯蓉更清新.仲左薯蓉外亦有baby broccoli同甘笋,同样清新爽脆.Cramy Baby Spinach菠菜细嫩再加上Creamy既忌廉汁令口感更香滑.忌廉汁浓郁再配上菠菜香既咸香令整体更浓香稠密.热内亚洋葱烩牛肉麻花粉麻花粉呈卷状,内里可以充分地卷起意粉酱汁,令麻花粉食起味道更浓郁.牛肉入口相当嫩腍又滑,味道仲带住浓香既牛味而且份量亦都好满足.麻花粉上洒上少少芝士令整体质感更醇厚.浓郁既

面包篮
点餐后会送上面包篮,面包软熟配上油香气浓郁.

Cramy Baby Spinach
Creamy  baby  spinach

热内亚洋葱烩牛肉麻花粉
麻花粉呈卷状,内里可以充分地卷起意粉酱汁,令麻花粉食起味道更浓郁.牛肉入口相当嫩腍又滑,味道仲带住浓香既牛味而且份量亦都好满足.麻花粉上洒上少少芝士令整体质感更醇厚.浓郁既酱汁充满牛香,当中带点红椒香味,整体带牛香得黎又唔会过咸腻.

法式千层酥
3层酥皮之间夹住吉士酱及香蕉.千层酥薄脆酥香,入口带住一阵牛油香.面层涂上一层焦糖面令口感更脆.吉士酱creamy,配上香蕉后味道更浓郁,味道好match.
Creamy  baby  spinach