2018-07-21 48 浏览
荃湾出名多野食,肥妹仔我既老死系荃湾友,又钟意食日本野,今晚一于就去试下食呢间大丼屋啦蟹道乐丼$149呢个丼饭好丰富,有蟹膏,蟹子,海胆,松叶蟹脚刺身,熟蟹钳,熟蟹肉,甜虾,真系有唒成只蟹每一part!蟹膏同海胆几新鲜唔腥,肥妹仔我都接受到,松叶蟹脚刺身口感软谂,食得出蟹脚既鲜味,熟蟹钳同蟹肉好食,d海鲜既份量好多,足够捞唒成个丼饭食!穴子天丼$139肥妹仔既老死好钟意食鳗鱼同炸物,呢个穴子天丼一次过就满足唒佢既两个愿望啦~条炸鳗鱼好大条,外面既粉浆炸到炸卜卜,鳗鱼肉质嫩滑,呢个真系好正!呢个丼除咗鳗鱼仲有炸茄子,炸南瓜,炸蕃薯,炸冬茹,大路野,不过亦都做得唔错,唔油腻,而且个丼饭淋满了鳗鱼汁,每粒饭都好有味道!芝士蟹籽厚烧玉子$26厚烧玉子系肥妹仔每次去日本餐厅都会叫菜式之一,黎到又点会唔叫呢?呢度既玉子烧好札实厚身,面层同中间都夹了芝士,芝士味唔算太浓,但都令个玉子烧无咁单调,蟹籽既份量一d都唔手软,不错喔~猪肉饺子$22呢个无咩特别,炸得香脆可口,ok!炸鱿鱼须$38呢个好好食,鱿鱼有调味同爽口,炸到脆卜卜点沙津酱,好正呀!明太子鸡翼$36呢度既明太子鸡翼同肥妹仔食过既有少少唔同

蟹道乐丼$149

穴子天丼$139

芝士蟹籽厚烧玉子$26

猪肉饺子$22
呢个无咩特别,炸得香脆可口,ok!

炸鱿鱼须$38
呢个好好食,鱿鱼有调味同爽口,炸到脆卜卜点沙津酱,好正呀!

明太子鸡翼$36
呢度既明太子鸡翼同肥妹仔食过既有少少唔同,佢既明太子系有mix埋其仔材料,系比较实身,微辣。

今餐真系食得开心满足~
2018-07-19