完成一星期繁忙工作后,星期五来到L'attitude 西环店食过饭。一早已知道呢间店系走少女梦幻风,西环店比尖沙咀分店更大,更多地方可以走动,食物选择更多元化(有咸食)。果然,一入门口已经被大大个的公仔所吸引著,超打耳!店内仲有好多好多公仔陪食,完全系女生会喜欢的Cafe啦。室内的天花装上几个大浮云,好梦幻又特别,还摆放了一只比人还要高大的巨型店舖专属熊公仔,皱眉的样子真系好可爱,我都忍不住同佢影左好多相!我地拎住公仔影左好多好多相,灯光靓,加上侍应非常识做又细心,见我哋两个拎住公仔自拍,就即刻行过嚟话帮我地揸机,未见野食心情已经非常好。卡邦尼温泉蛋扁意粉梦幻版$108梦幻版比普通版本贵$10,分别就系酱汁入面加入了新鲜的红菜头汁,所以梦幻版系粉红色的。配合水波蛋及三文鱼子一齐食,口感更为黏身,三文鱼子在口中爆破时,更添鲜味。整体上同一个普通卡邦尼没大分别,细心吃会吃到多一份甜味而已。Rib Eye Steak $198呢个定价比较贵,但上到台觉得都抵食的!因为块扒真系好大份,差不多男生的1只半手掌的大小,肉质有咬口肉味都够香浓,切开仲有一抹粉红,留有适当的肉汁不会过熟,感觉都唔错。加

卡邦尼温泉蛋扁意粉梦幻版$108
卡邦尼温泉蛋扁意粉梦幻版

Rib Eye Steak $198
呢个定价比较贵,但上到台觉得都抵食的!因为块扒真系好大份,差不多男生的1只半手掌的大小,肉质有咬口肉味都够香浓,切开仲有一抹粉红,留有适当的肉汁不会过熟,感觉都唔错。加上轻烤过的蔬菜,感觉更平衡,食清碟呢!
Rib Eye Steak

食完正餐,又系时候拣甜品,一早我已拣定好可爱的  Panda Attack $50
用棉花糖整到像云一样可爱又肥嘟嘟的面颊,眼耳鼻系用朱古力片砌出黎,肥o都o都就系有meet佢一下的冲动。
Panda Attack

影完相,可以meet佢面珠仔啦。棉花糖比我出面食的少甜,不会溶得好快,甜丝丝的可以食得完(我之前o系出面食甜品,已经好多次食唔完d棉花糖,仲搞到只手痴笠笠!)。食完棉花糖,下面系朱古力 x 牛奶 Swirl 的雪糕,朱古力好香好浓质感比较实净,而牛奶味够滑溜,两者的溶化速度有点不同,中间仲有d 朱古力脆脆,增加口感。
Panda Attack

整体来讲有点贵,不过影左咁多相都抵,加上侍应好细心,知道食棉花糖会用手就一早准备好即用的湿纸巾,不用食完张罗,成餐饭都食得好开心,回忆都值返晒!
卡邦尼温泉蛋扁意粉梦幻版
Rib Eye Steak