2022-12-18
又到我最爱嘅圣诞节🎄最钟意食圣诞造型嘅食物感受圣诞节🎅🏻铜锣湾Pedestrian Coffee推出咗圣诞节食品同饮品,造型可爱😍感受一个欢欣愉快嘅圣诞节❄️⛄️Drunk Snow一见到杯上面嘅雪人就觉得劲得意😍呢杯饮品系Baileys加上Espresso☕️两者非常之夹😍特浓咖啡加上百利甜酒嘅淡淡酒香,入口香浓醇滑🥰平时饮Espresso觉得好苦,但加埋Baileys甜甜地几好饮😛🍫Mint Mocha 咖啡上面有靓靓啊圣诞树同小雪人拉花😍清凉嘅薄荷再加上香浓嘅朱古力,更突出朱古力嘅香味🥰带有阵阵薄荷嘅凉🌿再散发咖啡味☕️暖笠笠饮完成个人暖晒😝🎄Homemade Raspberry Matcha Tart来自@22c.patisserie 嘅红桑子抹茶挞😛佢圣诞树造型好可爱啊🎄抹茶味道嘅圣诞树,入面系红桑子酱同果肉🤩食落酸酸甜甜,挞嘅饼底好脆😋🥯Chilli Dark Chocolate Bagel来自@brickery.bread 嘅Bagel🥯辣嘅Bagel真系第一次食😝辣辣地几惹味🌶入面有黑朱古力酱同辣椒碎,口感层次丰富😚Bagel质感烟韧🥯另外会跟埋cream cheese,连埋一
⛄️Drunk Snow
🍫Mint Mocha
🥯Chilli Dark Chocolate Bagel
来自@brickery.bread 嘅Bagel🥯辣嘅Bagel真系第一次食😝辣辣地几惹味🌶入面有黑朱古力酱同辣椒碎,口感层次丰富😚Bagel质感烟韧🥯另外会跟埋cream cheese,连埋一齐食更滋味🥳