2018-12-16
近排系中西区一带做野,发现哩区其实都几多唔错既餐厅,最重要系价钱大众化,岩哂我地哩啲上班族。普通茶记系食唔到哩款咖央多士架!多士切开四份可以同同事开心share。多士烘到好㶶好脆,再加上咖央酱同牛油,甜甜地,好好食。饮品同事就拣左茶记少见既美绿。我就拣左杯马来手工拉茶。茶味就冇港式奶茶咁浓,味道清淡啲,滑啲,上面仲有一层好薄既泡沫,口感唔错,我觉得普遍女仔会钟意饮哩款拉茶多过港式奶茶。哩到既海南饭真系无得弹,鸡既份量多之余,仲要系无骨,啖啖肉,爽!另外配有三款大大碟既酱汁,深啡色果款有啲似蚝油,不过就甜甜地有啲啲酒味既;橙红色似泰式甜酸酱,哩款我觉得同个海南鸡味道最夹;奶白色既系姜蓉。一只鸡三种酱汁,三种口味👍🏼。海南鸡肉质非常嫩滑,不过最重要系鸡皮同鸡肉中间哩层胶原蛋白😍😍。食完皮肤会唔会即刻有返弹性呢😆~?哩到既海南鸡饭除左配例汤,加多少少钱可以转配肉骨茶或者喇沙。如果想食白饭,记得落单时提出,因为唔讲一律都会比油饭。另外哩到既肉骨茶都非常足料够火喉,药膳味浓,😮成个蒜头放入去煲!!加啲辣椒落去味道会更出更好饮,岩哂依家天气凉凉地饮。油炸鬼非常脆,浸耐啲都仲好脆。猪骨份量都好多。食
另外哩到既肉骨茶都非常足料够火喉,药膳味浓,😮成个蒜头放入去煲!!加啲辣椒落去味道会更出更好饮,岩哂依家天气凉凉地饮。油炸鬼非常脆,浸耐啲都仲好脆。猪骨份量都好多。食完哩餐好满足。
一律免收加一😚。