2018-06-21 242 浏览
同女朋友系铜锣湾行到行到好累,于是就系附近随便揾一间食店充饥~咁就黎到一间茶记『联威』食下小菜! 试下近排冇咩点品尝到既镬气小菜:)    店面系睇得出既大众茶记外观! 所以大家一望就好清晰咁知道佢系一间茶记而且最方便我既就系,可以系门口已经见到有咩食同埋几钱~ 可以预计自己岩唔岩食/想唔想,可以谂清楚觉得冇问题先入去食! 我个人非常喜欢呢一点:D入到去就系平时大家去其他茶记/冰室既装修,唯一唔同就系『联威』既地方比较大,无论食野定行路都可以随意而为,唔洗就住就住! 而且比较有趣既就系,无论我坐得几肉酸,几随意都唔会有人理,有人笑! 咁先系茶记既特色:D    餐牌每样都标好价,简单易明,同店舖门口既无异。- 虾头高蟹肉炒粉丝 特登黎到食小菜,为既就系食茶记独有既镬气, 呢个炒粉丝唔单止镬气足,亦即系食落去既时候系会有种热透心既感觉,但同时又唔会热到入唔到口! 而且唔会好干身难入口~ 味道方面当然足够香浓! 亦都相当足料,除左蛋同蟹肉外,仲有芽菜等健康蔬菜~ 增添一点健康!- 香醋淮山咕噜肉 糖醋排骨就食得多,但系用糖醋方式整既咕噜肉就比较罕见同有特色,『联威』既呢道小菜非常不错,热辣

可以谂清楚觉得冇问题先入去食! 我个人非常喜欢呢一点:D

无论食野定行路都可以随意而为,唔洗就住就住!

餐牌每样都标好价,简单易明,同店舖门口既无异。

- 虾头高蟹肉炒粉丝

- 香醋淮山咕噜肉
『联威』既呢道小菜非常不错,热辣辣而又脆口既咕噜肉加上酸甜既香醋汁简直系绝配,
连埋白饭一齐入口,用白饭去中和比较浓味既香醋汁,非常开胃!

- 冻柑桔水
就系一杯好简单好直接既冻柑桔水,咸咸地甜甜地,除左可以解渴之外,仲十分开胃!
2018-05-23