2024-01-07 1536 浏览
Bookmark咗屯门呢间河畔餐厅好耐,餐厅位于弦海,喺龙门居附近,屯门河嘅旁边!餐厅环境舒适,设有落地大玻璃望住出面嘅屯门河,另外仲一个大萤幕播住歌,非常之有气氛!假日真系好适合来呢度感受下闲情逸致,一边欣赏河畔景色,一边喺呢间悠闲嘅餐厅度食下嘢倾下计,感觉非常写意~是日厨师发办牛扒 (大约7oz)配薯菜💰HK$138呢度系一间Cafe兼扒房,梗系要食下呢到嘅牛扒,所以就点咗是日厨师发办牛扒,而今日嘅厨师发办牛扒就系西冷牛扒!我地叫咗5成熟,一切开牛扒入面嘅颜色仲系好粉嫩嫩,食落有牛味,肉质亦好够淋!旁边嘅粗薯条亦都好香脆,呢到嘅薯条仲可以免费添食添呀~每个餐都设有日餐汤配面包,今次嘅餐汤就系粟米汤,而面包似系自家整嘅蕃茄味软包,将个软包点埋粟米汤一齐食更加好味~跟餐热饮免费,朋友就拣咗热柠檬茶,比较养生~BBQ猪肋骨配薯菜 💰HK$128烧烤酱味道甜甜地,啲肉腌得好入味,入口软腍,而且容易甩啲肉出来,切嘅时候唔需要太费力~ 薯菜除咗薯条之外,仲有杏鲍菇,红萝卜等等,有返啲蔬菜可以中和下食肉嘅饱滞感~假日追加3款小食💰HK$52小食我地拣咗骨附肠、 辣鸡翼、葱花蛋卷!辣鸡翼皮脆肉嫩,

是日厨师发办牛扒 (大约7oz)配薯菜💰HK$138

跟餐热饮免费,朋友就拣咗热柠檬茶,比较养生~

BBQ猪肋骨配薯菜 💰HK$128

假日追加3款小食💰HK$52
小食我地拣咗骨附肠、 辣鸡翼、葱花蛋卷!辣鸡翼皮脆肉嫩,葱花蛋卷蛋香十足,骨附肠味道几特别~

芒果生椰乳特饮💰HK$29
面头有少少芒果肉同柚子肉做点缀,将底下嘅芒果汁捞匀,饮落去仲食到啲西米,成杯特饮嘅感觉就好似重椰汁味嘅芒果西米露咁,味道清甜~

朱古力心太软加雪糕 💰HK$48
一切开啲朱古力浆就流晒出嚟,香浓嘅朱古力味加埋云呢拿雪糕一齐食,仲有埋一冷一热嘅口感,唔会太甜同埋令人觉得好漏,食埋呢个甜品之后,成餐饭真系令人心满意足哂~

是日厨师发办牛扒
BBQ猪肋骨配薯菜