2024-09-03 770 浏览
每个月都会同大小姐一齐亲子🧑‍🧒时间,其中自不然有探店食好西😀的时间啦!到处去探店,有时都想食啲特别嘢。咁啱嚟到大围,见到呢间马来西亚🇲🇾店,大获好评✔️,一于过去试吓!📝1. 鲜牛油咖央多士🍞多士烘到脆卜卜🔥厚擦咖央,夹住块厚牛油🧈2. 肉骨茶🐷猪手仔药材味浓郁,证明足料🙌🏻猪手炆得好腍,又入味🤤加钱💰仲有油炸鬼肉骨茶仲可以免费任添🆓3. 槟城福建虾面🍜汤底好浓,充满啖啖虾味🦐米线吸晒啲汁,一边食一边享受😎虾的精华配料充足,层次丰富4. 娘惹咖喱鸡香喷喷,充满椰汁🥥香有辛辣🌶️嘅刺激感,但又温润顺口十分开胃🤤5. 马拉仔芽菜鸡鸡肉🍗好嫩滑,肥瘦适中芽菜好爽,吸晒鸡嘅精华💦酱汁🫙不太咸,又美味6. 美禄暴龙🦖美禄的份量啱啱好,甜度适中🫶🏻小朋友钟意的脆脆,好吸睛🤩🔖最后我同大小姐太饱🤰食唔晒,谂住全部堆埋一堆放喺个外卖饭盒里。点不知老细好贴心🫶🏻🫶🏻,特登喺厨房攞个分隔外卖饭盒俾我哋。不单保持食物的味道😋,仲系好贴心嘅服务!真系抵赞🙌🏻❇️总结食物种类多✨充满马来西亚风情✨价钱合理✨食物高质✨服务贴心✨环境舒服✨

[食后感]📝
1. 鲜牛油咖央多士🍞
多士烘到脆卜卜🔥
厚擦咖央,夹住块厚牛油🧈

2. 肉骨茶🐷猪手仔
药材味浓郁,证明足料🙌🏻
猪手炆得好腍,又入味🤤
加钱💰仲有油炸鬼
肉骨茶仲可以免费任添🆓

3. 槟城福建虾面🍜
汤底好浓,充满啖啖虾味🦐
米线吸晒啲汁,一边食一边享受😎虾的精华
配料充足,层次丰富

4. 娘惹咖喱鸡
香喷喷,充满椰汁🥥香
有辛辣🌶️嘅刺激感,但又温润顺口
十分开胃🤤

5. 马拉仔芽菜鸡
鸡肉🍗好嫩滑,肥瘦适中
芽菜好爽,吸晒鸡嘅精华💦
酱汁🫙不太咸,又美味

6. 美禄暴龙🦖
美禄的份量啱啱好,甜度适中🫶🏻
小朋友钟意的脆脆,好吸睛🤩

❇️总结
食物种类多✨充满马来西亚风情✨