2019-07-03 29 浏览
本来谂住晏昼冇咩地方可以食点心,因为通常人哋饮茶都系朝头早饮嘅。但元朗哩一间升哥点心就唔同。去到下午茶都有点心提供,仲有优惠。咁就同朋友行过试吓啦,点知呢度啲点心的确唔错有惊喜。一开始就叫咗两个汤黎饮补番下先,第一个系虫草花淮山杞子炖鸡脚。呢个汤清清淡淡咁,殊不知都几足料。但系枱面上面有少少油,建议大家可以整走佢先来饮。二另外一个五指毛桃炖猪展都几有益!原来餐厅会每隔10日就转汤品既选择。下次嚟希望可以试吓其他唔同嘅靓汤。讲返点心,食点心又点少得烧卖呀。呢个原只虾烧卖我一旧上边都有一大只虾喺度,虾肉嘅虾味好足好新鲜。搞到成粒烧卖口感同味道都提升唔少。👍另外想特别推介嘅系呢一个蒜香脆脆虾饺王,呢个点心好特别喺其他餐厅揾唔到。虽然一只要$12有少少贵但系建议大家嚟食嘅话一定要试吓呢一个虾饺王。一咬落去蒜香四溢,再配埋餐厅淋上嘅独有酱汁好味! 我哋仲叫咗蜜汁叉烧肠粉,叉烧肠入边嘅叉烧爆多!叉烧烧到恰到好处唔会烧得太窿,餐厅系处理酱汁方面的确唔错。呢个叉烧肠粉都系水准之上啊!除咗食物质素好之外,员工亦都好有善!照顾客人周到!我谂下次都会带其他朋友嚟再试下!