秋风起,又好想食翻啲暖胃嘅嘢~ 食下饺子就最啱啦!😋 呢间饺子店我一直都好好奇点解大家食完呢到嘅饺子,仲会食埋佢嘅芝士蛋糕😯,饺子店竟然卖芝士蛋糕,实在有趣!😎 佢地嘅食物大份又抵食,性价比几高,想食好耐,机会终于嚟啦!😆煎饺 ($40/8只; 双拼+$2)1. 雪耳椰菜猪肉饺🥟 2. 韭菜猪肉饺🥟 即叫即煎,热辣辣,饺子皮煎至金黄色,外皮香脆不油腻,饺子馅料菜肉均匀、肉汁保留在饺子内,爽脆的云耳及椰菜丝口感十足,韭菜猪肉亦都好惹味!😍 如果唔系要留肚,真系想叫多几只嚟食!😝3. 汤饺面 ($40/6只; 双拼+$2)香菇粟米鸡肉汤饺🥟 白菜猪肉汤饺🥟 我选了是日例汤-眉豆粉葛汤和上海幼面,汤底无落味精好清甜,好有家的味道!😋 如果可以我仲想添饮😜推介大家食香菇粟米鸡肉汤饺嘅粟米🌽超级清甜!😍 原粒粟米、香菇和鸡肉粒加埋,令口感更丰富!😎👍4. 家后鲜大肠羹 ($35)鲜大肠汤羹好似鱼羹汤咁,落咗啲胡椒粉、姜、木耳丝,因为用咗新鲜大肠嘅关系,口感好爽,比较烟韧,好有咬口😂😂5. 麻辣鸡肾 ($20)6. 麻辣猪肚 ($25)麻辣都几香辣,带少少甜味,会愈食愈辣😂😂 鸡肾和猪肚都很爽口,

煎饺 ($40/8只; 双拼+$2)

1. 雪耳椰菜猪肉饺🥟
2. 韭菜猪肉饺🥟

煎饺

3. 汤饺面 ($40/6只; 双拼+$2)

香菇粟米鸡肉汤饺🥟
白菜猪肉汤饺🥟

汤饺面

4. 家后鲜大肠羹 ($35)

家后鲜大肠羹

5. 麻辣鸡肾 ($20)
6. 麻辣猪肚 ($25)

麻辣都几香辣,带少少甜味,会愈食愈辣😂😂 鸡肾和猪肚都很爽口,正常份量~
麻辣鸡肾

麻辣猪肚

7. 巴斯克芝士蛋糕 ($25)

超级重点嚟啦!!! 食完主食,当然要食埋甜品啦!😝😝 日式芝士蛋糕系由老板嘅日籍太太亲手制造,有多种口味选择,我今次试咗原味,唔算好大件,但外层焦香,芝士味好香浓,中间仲质感带点软心,较为轻盈,又不会太甜腻~😍😍🍰劲想食多件,想再order𠮶时已经买完了😂😂 大家想食嘅话,记得同店员留定先呀!😎
巴斯克芝士蛋糕

2021-09-12