2022-05-07
公司附近新开咗间韩式烤肉,晚市堂食开返,梗系要约返啲朋友去试吓,顺便聚一聚。呢间烤肉店采用放题形式,最特别嘅地方系用光波炉烧肉,好处系唔会好似用网炉明火烧咁易烧㶶同成日要叫人换网,而且仲可以将啲油份比较高嘅食材烧到脆卜卜,好似鸡皮串、五花肉呢啲😍店内仲有温馨提示不同食材类别大概烧几耐俾食客参考,几贴心~🔸烧烤类食材🔸我同朋友就拣咗美国安格斯牛同西班牙猪嘅餐,上烧肉之前会有刺身拼盘同酱油虾做头盘,酱油虾好高质,入味得嚟又新鲜。牛肉唔会雪到黑晒,油花唔算多但好有肉味✨仲有多款海鲜,例如海虾、青口同扇贝等,每样都好新鲜,尤其海虾,肉质爽口😋除咗肉类,都要烧吓蔬菜平衡下,蔬菜选择都唔少,个人私心推介鸡脾菇同菠萝!🔸沙律、小食、饮品、甜品🔸韩式放题点少得食炸鸡,小食即叫即炸热辣辣好正。仲有自助沙律吧,既然食韩式烧烤,点都要试吓泡菜,食完好开胃,又可以继续烧多啲肉🤪饮品同甜品都有好多款,甜品仲系我最爱嘅韩国雪条,多款口味任君选择😚
🔸烧烤类食材🔸
🔸沙律、小食、饮品、甜品🔸