2022-07-22
平时食韩烧总是觉得好heavy,油淋淋,食完仲成身味,头发更加系重灾区,有时要洗两次先搞得掂。不过呢间烧肉就解决咗以上问题,因为采用咗光波炉,大大减少油烟,油都唔洗落,罪恶感减少好多。我地拣咗世子牛盛放题,部分食材是只出一次,一坐低唔洗叫。包括刺身拼盘、海鲜拼盘、安格斯牛肉盛合及酱油虾,已经相当丰富。刺身拼盘 - 一大盘刺身放得整整齐齐,鲜甜美味,同其他主打日式放题店质素有得挥。海鲜拼盘 - 欣赏餐厅扇贝上枱已加入蒜蓉;青口亦附有牛油在壳边~ 放上炉烧无咁单调。安格斯牛肉盛合 - 虽然唔太识分咩部位,不过全部油花分布都几靓仔,肉汁够唔靭。酱油虾 - 比无腌个款虾多咗个层次,是另一种风味。其他以QR落单,除咗烧肉,仲有刺身、寿司、天妇罗、炸物及主食等选择;任食肉类无论牛、猪、鸡肉类都不错,尤其是鸡睥肉,非常弹牙多汁。寿司只点了火炙韩牛寿司,牛肉嫩滑之余,下面旧饭都有酱汁添。熟食方面就最钟意韩式炸饺子,比坊间辣一点,好惹味,encore咗两次。另外自助区有沙律前菜、包肉既生菜、三款熟食鸡翼及三款汤品。椒盐单骨鸡翼几特别,其他放题应该好少见到。最后食埋支Melona雪条,非常饱足!!
我地拣咗世子牛盛 放题,部分食材是只出一次,一坐低唔洗叫。包括刺身拼盘、海鲜拼盘、安格斯牛肉盛合及酱油虾,已经相当丰富。
酱油虾 - 比无腌个款虾多咗个层次,是另一种风味。
寿司只点了火炙韩牛寿司,牛肉嫩滑之余,下面旧饭都有酱汁添。
另外自助区有沙律前菜、包肉既生菜、三款熟食鸡翼及三款汤品。
椒盐单骨鸡翼几特别,其他放题应该好少见到。
最后食埋支Melona雪条,非常饱足!!