2022-04-30 536 浏览
难得去马鞍山就揾吓有咩好食,见到呢间cafe网上有好多好评,就去咗试吓。一入到去已经见到啲位好窄好迫,而且装修好似中学先至会贪平去嘅餐厅𠮶种格局,椰x阁嘅再cheap cheap版。见到入面有好多种虹吸咖啡,问侍应推介边款,讲完一轮拣咗一种莫札特咖啡同一杯iced latte。虹吸咖啡淡如水,iced latte原来落错咗单,变左americano,之后佢地改返,但由坐低到走都未嚟,追左5 6次都无人冲,食哂所有野埋单先嚟。问佢拎个外卖杯,点知个外卖杯吸都吸唔实,喊出嚟。食物方面,叫咗一个意粉同埋牛排,侍应问要几成熟,我地答medium rare。牛扒第一次嚟到,只有0.5cm嘅厚度,而且极度韧,根本over cooked,接近well done嘅程度。同侍应讲叫佢哋换,佢哋就话吓你哋order左5成啵,我地话medium rare,况且呢块都唔系5成。然后佢哋就接二连三咁叫咗三四个侍应过嚟睇块牛扒嘅情况,最后帮我哋换咗第二块。牛扒第二次嚟到,一切,几乎全生,blue rare咁。真系食唔到落去。我哋就问可唔可以帮我哋整熟少少,然后waitress又话medium rare就系咁,仲叫

牛扒第二次嚟到,一切,几乎全生,blue rare咁。真系食唔到落去。我哋就问可唔可以帮我哋整熟少少,然后waitress又话medium rare就系咁,仲叫埋厨师出嚟。其实成件事真系好小事,唔明点解要劳师动众咁多人,跟住第三次嚟到,已经放弃。幅图就系第三次牛排嘅情况,临走影一影相比大家睇先。但真系食到一肚气,食物难食唔再讲,不停落错单比错野,成间舖嘅装修肉酸到,谭仔装修都靓过佢。
收cafe价钱,地摊嘅质素,服务就差到唔知点形容。大佬呀,块牛排难食都唔在话,我都无谂过要乜野质素,但至少生熟程度正常少少呀。。。仲要不停同人轮流过嚟challenge 我地,唉,真系食花x餐厅或者快餐店都开心啲好食啲。
呢间嘢真系唔会再去,希望大家唔好再中伏。好肯定佢哋揾人写咗好多膳稿。