2024-07-07
收工同朋友去打边炉,朋友带咗我去佢常去嘅一间日式任食火锅,今次拣咗套餐3,澳洲和牛任食,呢度系一人一锅,啱晒各人唔同口味,又唔使互相迁就。虽然我拣咗奶油豆乳锅,但系都有试下朋友嘅意熟成蕃茄锅。奶油豆乳锅有好浓嘅豆乳味,冇好多额外嘅配料盖呢浸好香嘅豆味;而蕃茄锅入面仲有一整块芝士,所以除咗蕃茄味之外,仲有一丝丝嘅芝士奶香。套餐3除咗包含晒套餐1&2嘅食物之外,额外仲可以任食澳洲和牛、澳洲安格斯、极上牛舌、海扇贝、自家制韭菜饼等等,其中当然最推介澳洲和牛啦,轻轻渌一渌就食得,牛味好香浓,除咗呢款牛肉之外,我亦都好推介封门柳,牛味更加浓郁之余,口感更佳。另外自家制韭菜饼亦都惊艳到我!外皮博得来好脆口,入边嘅馅好丰富,满满嘅韭菜同猪肉碎,估唔到咁好食,推介!除咗喺出边自助包可以夹到其他火锅配料之外,仲有好多配料可以喺QR code度落单,上菜速度快之余仲好准确,打完边炉仲可以喺出边拎movenpick雪糕,亦都有雪条选择,仲有大量嘅饮品可以任饮任拣!值得提嘅系拣套餐3或者4仲可以免费任饮清酒、红酒、白酒,好抵呀!