3天前 0 浏览
我妈好钟意食肉骨茶,知道姑婆屋企附近有间人气马拉菜主打10款肉骨茶,呢度最正系饮完觉得唔够喉,可以免费添饮肉骨茶,当然要去食啦😋餐厅有上下两层,墙身手绘咗几只可爱猫猫,好有心思🍞咖央多士底面都烘得脆卜卜,夹心系薄薄一层咖央同牛油都已经令成个多士充满甜味🌶️玻璃鱿鱼蕹菜蕹菜即刻我哋叫惯嘅通菜,够嫰爽脆鱿鱼易咬但系就冇咗平时食开嘅小小弹牙感,味道系加咗辣椒油之后就好惹味🐟黄金奶油鱼皮薄鱼皮炸出更脆口,鱼皮面上有辣椒粉,将成块鱼皮蘸上以咸蛋黄整成嘅黄金奶油汁,滋味无穷🦞龙虾尾海鲜浓汤虾面好足料:炸大龙虾尾、青口、带子、虾干、鱼片、蛋、蕹菜、芽菜汤底用虾,海鲜同鲜茄熬制,超浓郁够鲜甜龙虾尾鲜味松脆,为保持新鲜,难怪每日限量20碗🍲鸡脚肉骨茶净系睇色都觉好浓味,小瓦煲内有四只鸡脚饮落味道甘甜,仲有一丝药材香气☕茶啡渗类似茶餐厅嘅鸳鸯咁咖啡沟奶茶,呢杯味道不错入口顺滑,唔洗落糖都饮到甜味,因为马来西亚嘅Kopi(咖啡)同Teh(奶茶)系用炼奶冲制🥤桔仔话梅水味道酸甜可口,清新怡人,非常适合而家咁热嘅天气饮
餐厅有上下两层,墙身手绘咗几只可爱猫猫,好有心思

🍞咖央多士

🌶️玻璃鱿鱼蕹菜
蕹菜即刻我哋叫惯嘅通菜,够嫰爽脆

🐟黄金奶油鱼皮

🦞龙虾尾海鲜浓汤虾面
好足料:炸大龙虾尾、青口、带子、虾干、鱼片、蛋、蕹菜、芽菜
汤底用虾,海鲜同鲜茄熬制,超浓郁够鲜甜
龙虾尾鲜味松脆,为保持新鲜,难怪每日限量20碗

🍲鸡脚肉骨茶
净系睇色都觉好浓味,小瓦煲内有四只鸡脚
饮落味道甘甜,仲有一丝药材香气

☕茶啡渗

🥤桔仔话梅水
味道酸甜可口,清新怡人,非常适合而家咁热嘅天气饮
咖央多士

玻璃鱿鱼蕹菜