2013-04-13
朋友生日约打边炉, 话想试一试新餐厅, 拣左太子的北斗翁餐厅环境舒适, 唔多似火锅店, 反而似日本餐厅, 仲有梳化卡位, 不过今次人多, 坐唔到讲返野食先我们叫左椰子鸡锅, 牛肉(免费), 水饺, 响铃, 虾滑拼墨鱼滑, 芝士墨鱼面, 猪润, 珊瑚蚌, 年糕袋, 黑柏菜, 冰豆腐, 菜篮椰子鸡锅, 有半只鸡, 感觉好抵, 好香椰子味, 唔太咸牛肉, 原来而家做紧星期一至四免费试食牛肉, 我们5个人, 送一碟细的, 牛肉好淋好好食~~响铃, 又松又脆, 不过同椰子汤好似唔系好夹 年糕袋, 黑柏菜, 平时火锅店比较少见的食材, 贪得意试下, 都OK水饺, 差不多BB仔拳头咁大, 朋友数过有3只虾系入面虾滑拼墨鱼滑, 唔错, 双拼份量都唔少芝士墨鱼面, 真系有芝士味, 质感同鱼面差不多猪润, 珊瑚蚌, 都好新鲜; 冰豆腐, 好厚一块, 超级吸汤 菜篮, 份量好大, 有生菜, 娃娃菜, 白菜仔, 几种唔同的菇, 见差不多台台都有点 餐厅做紧的优惠, 宵夜8折仲送鲍鱼, 有机会再试下
讲返野食先
我们叫左椰子鸡锅, 牛肉(免费), 水饺, 响铃, 虾滑拼墨鱼滑, 芝士墨鱼面, 猪润, 珊瑚蚌, 年糕袋, 黑柏菜, 冰豆腐, 菜篮 椰子鸡锅, 有半只鸡, 感觉好抵, 好香椰子味, 唔太咸 牛肉, 原来而家做紧星期一至四免费试食牛肉, 我们5个人, 送一碟细的, 牛肉好淋好好食~~ 响铃, 又松又脆, 不过同椰子汤好似唔系好夹 年糕袋, 黑柏菜, 平时 火锅店比较少见的食材, 贪得意试下, 都OK
水饺, 差不多BB仔拳头咁大, 朋友数过有3只虾系入面
虾滑拼墨鱼滑, 唔错, 双拼份量都唔少
芝士墨鱼面, 真系有芝士味, 质感同鱼面差不多
题外话/补充资料:
送牛肉外, 用汇丰信用卡仲有9折