2023-11-28
天气开始凉, 去食小曼谷个个都话要饮冬荫公汤, book左枱唔使等真好.🥢泰皇咖喱法包软壳蟹即焗嘅脆卜卜法包, 即刻拎块包盖实在脆, 挖空左嘅法包内放满到泻出黎嘅泰皇咖喱, 咖哩食落个口感好滑&唔辣. 软壳蟹好足料, 唔单止大大件啖啖肉, 份量成座山咁好抵食, 软熟嘅包包令我地狂点啲咖哩好味呀, 抵食推介.🥢冬荫公海军海鲜部队锅好大煲!! 泰菜完美crossover韩国🇰🇷部队锅, 最大嘅分别一定系用料同冬荫公汤底: 大大只剥左壳嘅爽口鲜虾, 锅底系好烟韧口感嘅面, 然后铺满劲多爽弹鱿鱼, 带子, 蟹柳, 美味扎肉, 青口, 泰国街边小食炸猪肉, 面头2大只蛋黄捞入冬荫公汤底, 成件事会唔会太丰富呀!!! 我地觉得li个期间限定真系大件夹抵食呢, 3个人happy sharing再order多一两个𩠌perfect.🍹Thai Tea另一个期间限定就系大部份沙冰饮品都买一送一呀! 必饮Thai Tea只有泰国人先至调配到嘅正宗味道.
🥢
🥢