2019-12-17
喺”鬼金棒”铜锣湾分店已经听闻辣辣拉面好味道。今日去尖沙咀买东西,见到系金马伦道开了分店,梗系去再试一试。餐厅地方都算大, 装修充满日本特色。店员很细心的讲解普通辣及麻辣分的等级 (零辣也可以), 如果试过觉得唔够辣, 可以加辣, 我担心会很辣, 所以只叫了少辣, 打算唔够才加。我问店员, 普通拉面叉烧有多大, 她解释有50g, 如果’增量叉烧麻辣味噌拉面’有100g, 一场来到, 当然要食大旧D增量啦, 我还加了只”味玉”即系鸡蛋,哈哈哈…………😂😂拉面送到, 立刻品尝吓, 辣度正合我口味, 食得辣的朋友, 可以试吓高辣。流心鸡蛋好大只, 拉面煮得软硬适中, 叉烧很大旧又肥美, 用酱油煮味道有少少甜, 不会煮到干身好硬,下次来要加再叉烧先, 实在太好味了。😍食辣当然要配支冻饮, 我点了信州白提子梳打, 很香提子味, 同拉面为完美配搭。😋😋