2023-09-05
呢排政府要搞旺个夜市,我哋都支持下,去elements睇场戏振兴下经济。喺电影开场前,特别喺门口揾间餐厅食饭先。见到呢个2人餐好吸引,本身都好钟情于黑松露嘅菜式,估唔到呢度推出咗一个专门食黑松露嘅餐,开正我哋𠮶范。首先,前菜有松露芝士薯条同新鲜杂菜沙律,个沙律都好有诚意,里面系有几片新鲜黑松露,而个薯条都系新鲜即炸,不过我觉得如果多啲黑松露会更加好。跟住我地每人一碗鲜奶泡沫松露蘑菇汤,呢个汤好浓郁,本身个汤底已经好重菇菌味,上面仲要加咗几片新鲜黑松露,好满足呀。另外一个小食系烤牛骨髓伴红酒牛肋黑松露,又系惊喜之作,个牛骨髓好正,加埋红酒配黑松露,成件事充满层次感。然后就系两个main courses:黑松露火腿pizza 同 牛肝菌黑松露意大利饭,嚟cafe deco pizzeria食pizza真系永远都唔会失望,系好正宗嘅意大利薄饼dough,烟烟韧韧,上面嘅材料保持新鲜多汁,热辣辣好惹味。个risotto 就正正常常啦,我自己系 pizza 控,都系钟意食 pizza 多啲。饮埋杯espresso,时间啱啱好,埋单就啱啱好开场,大家都一齐振兴经济啦。