2017-02-09
《流浮山邦记》特登坐超远车入流浮山食下新鲜海鲜去到揾左枱 再去隔离许记拣海鲜 拣完海鲜 再拎去邦记加工 加工费每斤$80白灼海虾 每斤$120虾爽口 但我觉得太细只叫左碟扬州炒饭 $150 马马地~清蒸蛏子 鼓油蒸完再淋油中间有一堆芽菜垫底依个几好食龙趸两味—炒龙趸全晚最like依味!龙趸皮!太烟un了吧虽然好油 但好好味(其实碟碟都好油 除左白灼虾)龙趸两味—炸龙趸炸完再炆 好香脆但我钟意炒既多d 炸完无甘好食盐焗二五仔 $90只 未计加工费都几多膏都好甜有口咬d壳 食到d粗盐 搅到好咸炸蚝 $190/12只左右d蚝拣个时已经去左壳 佢话系今日新鲜开 但系真系假无人知不过无论生定熟 我始终马马地食蚝~鼓椒炒蚬全晚较重口味既一款 有d蚬吾知炒左好边 得返个壳都几辣同好油下 有d未开壳既 打开成只灰色 吾知系泥定咩不过依碟都几惹味~总括,拣左$1460海鲜 $1000加工费 total$2460 我个人就觉得吾系好抵食 试过就算
虾爽口 但我觉得太细只
叫左碟扬州炒饭 $150 马马地~
鼓油蒸完再淋油
中间有一堆芽菜垫底
依个几好食
炸完再炆 好香脆
但我钟意炒既多d 炸完无甘好食
都几多膏都好甜
有口咬d壳 食到d粗盐 搅到好咸
不过依碟都几惹味~
总括,