2021-03-29
登龙街都有南法美食🤤 好推介𝐋𝐞𝐬 𝐏𝐚𝐩𝐢𝐥𝐥𝐞𝐬呢间餐厅,呢到嘅主厨系Amber嘅开店功臣,仲去过南法米芝莲餐厅跟名厨受训,未食已经好期待❣️ 今次食嘅系新推出嘅Spring tasting menu,$698/1,加$298/1就可以有埋wine pairing🍷 推介👍🏻紫菜法包、餐前小点🥖 面包已经超出色,seaweed baguette同focaccia带浓浓面包香,搽上嚟自法国嘅海盐牛油🧈,两者夹到不得了,个香味仲升华咗,平时嘛嘛哋面包嘅我都劲快清篮🙊 餐前小点系芒果配上白毛猪火腿,Serrano ham咸香十足,配上芒果点缀一下,开胃👍🏻西班牙红虾薄片配鹰嘴豆蓉、薄荷酱🦐 主厨将carabinero carpaccio嘅传统做法改良,加入咗法国芝麻酱、本地腐乳嚟整鹰嘴豆蓉🤯 食落估唔到咁提鲜😯 另外个青酱系改用咗薄荷嚟整,食嘅时候涂匀鹰嘴豆蓉同青酱,味道鲜美有层次。烟熏油浸三文鱼配法国鱼子酱、牛油果青瓜沙律🌫 必食💫 呢个真系抵佢做signature♥️ 52度油封三文鱼,食落带油香,鱼肉肉质恰到好处,仲好嫩🤤 食落仲有淡淡烟熏香。面头嘅北太平洋鱼子酱爽口鲜美,配埋三文鱼成
烟熏油浸三文鱼配法国鱼子酱、牛油果青瓜沙律🌫 必食💫 呢个真系抵佢做signature♥️ 52度油封三文鱼,食落带油香,鱼肉肉质恰到好处,仲好嫩🤤 食落仲有淡淡烟熏香。面头嘅北太平洋鱼子酱爽口鲜美,配埋三文鱼成啖食,一啲都唔会腻,每啖都有幸福感🥰 上枱时仲有苹果木嘅烟熏,仙气十足,靓到不得了,打卡一流📸
呢个价钱食到大师级功夫,物超所值,如果想平平哋试吓先,可以去食佢哋嘅lunch menu,百几蚊就可以试到南法风味😋
如果你钟意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕