餐厅位置比较近观塘海滨,朋友介绍过呢间算系入门级性价比好高嘅 Fine Dining,于是今日就嚟食😋一入门口就觉得呢盏月球灯好signature另外Menu系黑胶唱片😮几特别几有格调✨Welcome Drink🍹 接骨木花姜啤配汤力泡沫接骨木花同姜啤都好香,配埋tonic好Refreshing✨Trio Starter阿根廷红虾桂花青瓜果冻伴墨鱼子🍽️果冻好挺身,配上青瓜碎同埋面只弹牙嘅红虾😋真心好好食青柠柚子松叶蟹肉水晶脆壳🍽️✨大推 今晚嘅MVP👀松叶蟹肉嘅份量好多,青柠好香之余唔会过酸,配上极脆而且薄身嘅脆壳🥹👍🏻好好食伏特加西瓜 刁草忌廉发达芝士🧀 竹炭芝士脆片香甜嘅西瓜浸咗伏特加,味道更加特别,带少少微苦😋配埋芝士同埋竹炭脆片,三者味道好平衡建议由淡到浓顺序食用✨ Soup椰香烤红菜头浓汤🍲椰香味适中唔会太重太腻😋👍🏻红菜头味好香,好清新值得一提嘅系Staff面前倒汤同埋椰浆😋有得睇又有得饮是日餐汤系蘑菇汤🍄‍🟫超级香浓新鲜嘅味道👅✨Main西班牙杜洛克猪鞍扒 $398Sides配咗车厘茄、蘑菇、西兰花同埋原只薯仔🥔猪扒方面叫咗七成熟,个人觉得啱啱好肉质鲜嫩好Juicy🤤肉味香

另外Menu系黑胶唱片😮几特别几有格调

Welcome Drink🍹
接骨木花姜啤配汤力泡沫
接骨木花同姜啤都好香,配埋tonic好Refreshing

Trio Starter
阿根廷红虾桂花青瓜果冻伴墨鱼子
🍽️果冻好挺身,配上青瓜碎同埋面只弹牙嘅红虾😋真心好好食

青柠柚子松叶蟹肉水晶脆壳
🍽️

伏特加西瓜 刁草忌廉发达芝士🧀 竹炭芝士脆片

建议由淡到浓顺序食用

Soup
椰香烤红菜头浓汤🍲
椰香味适中唔会太重太腻😋👍🏻
红菜头味好香,好清新
值得一提嘅系Staff面前倒汤同埋椰浆😋有得睇又有得饮

是日餐汤系蘑菇汤🍄‍🟫
超级香浓新鲜嘅味道👅

Main
西班牙杜洛克猪鞍扒 $398
Sides配咗车厘茄、蘑菇、西兰花同埋原只薯仔🥔猪扒方面叫咗七成熟,个人觉得啱啱好肉质鲜嫩好Juicy🤤肉味香浓,基本上唔需要要酱汁😋薯仔应该系用咗乳酪酱,味道偏酸

香草芝士烤龙虾海胆忌廉汁意大利饭 $438
意大利饭配料超级丰富,有翠玉瓜、蘑菇同埋葱等等👀大大条龙虾肉都几弹牙,同埋真系啖啖肉,口感好好😌仲有份量唔少嘅鲜海胆系面🥹会话食材好有诚意😬口感方面炸到好脆嘅碎片加埋海胆、弹牙龙虾🦞湿润嘅意大利饭同埋配料👀多重口感好满足!

Trio Dessert😋
豆腐芝麻柚子挞
红枣桑椹意式沙冰
青梅酒薄荷气泡水
三款甜品都各有千秋!个人最钟意豆腐芝麻柚子挞😬👍🏻三层口感兼味,值得一提嘅系芝麻味香浓之余,唔会过重!挞皮好松脆🥹红枣意式沙冰有少少红枣干碎,沙冰打得好碎,味道香浓一级棒!气泡水其实系冇酒精嘅饮品🍸薄荷味好香好解腻,作为完场course好完满,啱啱好

Outro
柚香橘皮古树普洱冰茶
带有橘皮丝☕️柚味同橘味都好重,用大冰可以减慢溶嘅速度令到味道保持得更好,茶味方面就唔算好浓烈,夜晚饮都唔怕

65%黑朱古力 (热)
好香浓嘅可可味☕️

总括嚟讲系食得好满足同埋好丰富嘅一餐🥹👍🏻由welcome drink到outro 6-course嘅配搭可以睇得出呢间小店对食物嘅用心🍽️另外喺上菜嘅时候店员都会简单介绍菜式同埋食用次序,推荐大家嚟试呢个入门级性价比高嘅Fine Dining⭐️🥂