2025-01-09
内地过江龙/ 重庆粉面川菜:之前已经听闻遇见小面系内地已经有三百几间分店,以 重庆粉面川菜为主打既川渝风味连锁品牌爱食辣嘅我点可能放过呢个机会试佢🤣先望一望个餐牌价钱发现系几大众化,同大陆个价钱应该唔争得太远。👻红碗豌杂面 $42呢个应该系招牌之一,份量都几多,表面全部都系不同嘅料,但个人就麻麻哋个金黄色糊状既耙碗豆,但肥瘦均匀嘅卤肉就十分不错😋佢有拌面和汤面两款,拌面就会较香同干身,仲食到每条面都充满酱汁精华。设有四种辣度选择,啱晒唔同辣度嘅朋友仔🤘🏻👾天府鸭血小窝冒菜 $46有四款唔同配料嘅冒菜拣,我就拣咗鸭血。鸭血份量都唔少,滑嫩之余带有嚼口,仲会有个炉一直warm住温度咁就唔怕冻哂啦🤘🏻而薯粉份量就偏少,配料方面就几多,有豆皮金菇同好似鱼蛋咁既几好味🤣汤底辣中带麻不过就偏淡味,如果重口味少少既朋友就未必岩啦~👻白玉厚椰乳 $22椰汁香浓好滑, 白玉好好食滑溜溜咁🤤🥟脆皮大饺子 $19韮菜底既胀卜卜饺子🥳 但外皮有少少硬身🥲如果唔系几好食🤘🏻👾原味酥炸鸡排(一块) $14就咁望佢个样唔系几讨好😂估唔到炸得够脆而入味,仲保留到肉汁添😙除咗午餐晚餐餐牌都仲有下午茶餐牌几优惠~⭐️遇见小
👻红碗豌杂面 $42
设有四种辣度选择,啱晒唔同辣度嘅朋友仔🤘🏻
👾天府鸭血小窝冒菜 $46
有四款唔同配料嘅冒菜拣,我就拣咗鸭血。
汤底辣中带麻不过就偏淡味,如果重口味少少既朋友就未必岩啦~
👻白玉厚椰乳 $22
椰汁香浓好滑, 白玉好好食滑溜溜咁🤤
🥟脆皮大饺子 $19
韮菜底既胀卜卜饺子🥳 但外皮有少少硬身🥲如果唔系几好食🤘🏻
👾原味酥炸鸡排(一块) $14
除咗午餐晚餐餐牌都仲有下午茶餐牌几优惠~
⭐️遇见小面 (荃新天地) (荃湾)
荃湾杨屋道1号荃新天地地下G30, G32 & G36号舖