2024-06-05
有 bookmark 想嚟试,今日同 elegant 契妈聚会,佢话想去近屋企嘅,就约佢嚟啦,原来佢之前已经嚟过,亦话好食。一坐低,契妈已选定叫3宝套餐,难得有人作主,我二话不说就点了。套餐有肥叉,荷饭同云吞鸡汤加花胶,2个女人食必定打包啦。肥叉,又不是想像中肥,反而觉得佢嘅焦黑蜜糖可以系卖点,叉烧入口松化,又不太甜,仲有伴碟嘅蜜豆,此物真系冇乜几多间食肆提供,识欣赏嘅就知佢系宝,唔怪得系皇牌。云吞鸡从来不是我杯茶,但我就好欣赏个汤同花胶仲有几棵菜(细津白?),虽然不是我杯茶,啲云吞好足料,又大粒,鸡...大概都有半只份量。荷饭,好耐冇食了,有成粒瑶柱干,又有虾干(并非虾米干呀),仲有啲肉,足料㗎。之后仲送腐竹蛋糖水,我们俩清了肥叉,同汤,个饭就打包2/3,随后享受糖水。个人觉得套餐够3-4人份量。
套餐有肥叉,荷饭同云吞鸡汤加花胶,2个女人食必定打包啦。
个人觉得套餐够3-4人份量。