2021-10-16 2790 浏览
系海南鸡🐓关注组🧐大热🔥嘅全日鸡实验所👨‍🔬阔别咗西九龙中心几个月后搬咗去北角重开🤩,梗系要再来喇!今日两点几嚟到都仲系咁多人😳排队买鸡🐓真系唔讲得少😂。价钱依然系好💰经济实惠,今次仲多咗🤤期间限定桑拿🧖‍♂️猪肉饼🐖,跟餐追加只系$10好抵!全日温泉♨️海南鸡🐓饭餐配上鸡油饭、冇味精嘅鸡汤🥣、酱油青瓜🥒同埋冷泡乌龙茶🍹只系$58,而且分量十足!啲饭软硬度🥰适中,而且有啖啖清香嘅姜黄同🐔鸡油味😋,味道感觉比旧店浓郁!青瓜🥒依旧系有去皮嘅,今次新店仲用咗酱油渍,爽口得来又有少少🤏酱油香层次感更加丰富!佢哋嘅清🐓鸡汤🥣依旧好清香🤤味道浓郁,而且感觉好似有少少🤏椰子🥥嘅清甜味,又唔会太咸好正!鸡🐓嘅份量都依然系咁多,而且有脾肉有鸡锤又有胸肉,啲鸡🐓件好嫩滑而且鸡🐔味浓郁,就算系鸡🐓胸部份都好嫩滑,有少少🤏似慢煮鸡胸嘅质感👍,呢啲就系所谓嘅温泉♨️海南鸡啦!新店嘅酱料水准依旧🤤,佢哋自家制嘅甜豉油都仲系好杰身好香甜,佢哋打到超幼滑🤩入口 creamy 嘅姜蓉亦都系好够油香,果一种幼滑嘅口感😋配埋又嫩又滑嘅海南鸡🐔一齐食真系好👍夹!今次嚟到🧐见到佢有期间限定嘅桑拿🧖‍♂️瑶柱肉饼🐖,当然要试埋啦!追加嘅

今次嚟到🧐见到佢有期间限定嘅桑拿🧖‍♂️瑶柱肉饼🐖,当然要试埋啦!追加嘅肉饼虽然细细块,但系好厚肉🤩,入口好鲜嫩多汁🤤,重点系加入咗瑶柱令到个肉饼超级鲜味😋,感觉瑶柱应该几重手😆!

总结来讲呢度嘅温泉♨️海南鸡又好味🤤又抵食,不愧为海南鸡关注组大热嘅😋海南鸡!
午餐
  • 全日温泉海南鸡饭餐