2024-06-26 3502 浏览
一朝早就红雨黄雨再红雨,天气十分差,但今日系礼品换领日deadline,点都要出黎佐敦拎左佢,拎完啦就去附近饮茶,横掂出左黎淋雨,无理由咁快走嘛。黎左庄士伦敦广场,目测有几间茶楼,朋友话拣金山,见佢个名够老土㖞😂搭䢂上到茶楼,见茶客同伙计都年近半百,呢间茶楼好有传统味。⭐脆皮炸鲜奶最先上枱系炸鲜奶,外脆内软充满奶香,好食👍⭐松化鸡蛋散劲大碟!劲大碟!劲大碟!新鲜炸起松脆有蛋香,重要劲多糖,超正!!⭐笑口叉烧包正常叉烧包味啰,馅料无过甜,合格。⭐干蒸牛肉卖个样同味道都同山竹牛肉差不多,同印象中嘅牛肉烧卖唔一样🤔但系好食嘅,牛肉球软滑,有马碲芫茜等混合。⭐潮州蒸粉果好多芫茜、沙葛同花生,香口又有口感。⭐原笼马拉糕好松软,正!呢间茶楼劲多伙计,两个人负责一条lane,虽然年纪大,但收碟冲茶不停手,感觉良好。

⭐脆皮炸鲜奶
最先上枱系炸鲜奶,外脆内软充满奶香,好食👍

⭐松化鸡蛋散

⭐笑口叉烧包
正常叉烧包味啰,馅料无过甜,合格。

⭐干蒸牛肉卖

⭐潮州蒸粉果
好多芫茜、沙葛同花生,香口又有口感。

⭐原笼马拉糕
好松软,正!