2023-01-08
妈妈之前都已经买过两次外卖,本身今日谂住买俾屋企人食,就叫左2件烟三文鱼pizza ,加1件烟肉汉堡pizza。当时已经打咗一张单有3份pizza。当时正值烟三文鱼pizza出炉当刻,所以妈妈就想要2件新出炉的烟三文鱼,但因为吧枱仲有1件烟三文鱼,妈妈话可唔可以要2件新出炉既,但灰色衫店员就说:唔得!一定要一件新 同 一件旧既! 妈妈:我都买两件,你一齐比两件新嘅我唔得咩? 但灰色衫店员依旧话:唔得㖞,仲有个件你要唔要?咁妈妈依旧话张单系要,但灰色衫店员仲讲:咁你唔食呀!? 咁咪唔好买啰! 之后灰色衫店员直接就取消咗妈妈有3件既单,即系唔做我哋生意。妈妈就忍唔住话:我都买过两次野,咁样服务态度嘅。有另一个黑色衫店员认同我妈妈系买过两三次嘅,同一时间,就话灰色衫店员,咁样好冇礼貌,但灰色衫店员仲笑,觉得自己无问题。 但系黑色衫店员都系冇阻止去取消我妈妈张单。谂起我自己有次经过,想买个时,见到有其他姨姨既客人 去问呢个灰色衫店员有关餐牌上面嘅问题,但当时佢直接叫人:自己唔识睇㗎? 我听完已经觉得好唔开胃,去咗第二度买嘢食。本身今日妈妈放假,开心谂住买新嘢食俾我哋食,点知呢间新舖头嘅服务态度
妈妈就忍唔住话:我都买过两次野,咁样服务态度嘅。
本身今日妈妈放假,开心谂住买新嘢食俾我哋食,点知呢间新舖头嘅服务态度可以差到咁,仲发生系我自己妈妈身上。
讲真,真系全天水围最串,打开门口做生意,可以想买都唔卖比你,仲要串人,真系唔优做你生意咁。 我住左咁多年,真系未系天水围见过咁串。建议改善一下服务质素同教导下员工,如果唔系真系,唔会有人下次会再买。
附上购买纪录