2020-10-22
放假去咗探个朋友新居入伙,近近地见斜对面有间系海南鸡饭专门店(留意返系外卖店嚟),就去帮衬下医肚先,加上系外卖形式岩晒!🤤🌟香辣口水鸡饭 $38🌟鸡肉皮滑肉嫩,配埋个汁酱系精华所在🤩个汁酱一啲都唔辣,唔系好食得得辣都食到,味道系甜甜地,容易入口😍🌟椰香海南鸡饭 拼 招牌猪手 $48🌟椰香饭系成个饭既灵魂,好味到可以食晒成个饭,好香浓既椰香味,个味道令我谂起去马来西亚旅行时食既椰浆饭😳错有错著,本身想食招牌猪手饭,因为已经卖晒既关系,先拣咗呢个双并饭,先有机会食到佢哋既椰香饭🙈不过好彩都试到两旧猪手,皮爽肉淋而不腻😋YUMMY!🌟泰式酸辣无骨凤爪 $32🌟味道系偏酸,餐前食好开胃,如果再辣返少少会梗加好🤤仲有底部既配菜都食得,份量都不少,甜酸爽口🤩🌟金罗汉果养生茶 +$12🌟(金罗汉果、菊花、杞子、陈皮)好健康既一款茶,平时少饮呢啲养生茶,屋企又少煲,平时行过买一樽都抵,罗汉果味回甘,加淡淡好香既菊花味🤤🌟热情丰盛 +$12🌟(热情果、杞子、青柠)老板话佢哋既饮品都系每日朝早煲的,味道饮落真系全天然,里面仲会热情果既粒粒,再加少量杞子,甜度适中👍🏻顺带一提,附送嘅鸡汤,系非一般出面饮既浓
🌟香辣口水鸡饭 $38🌟
🌟椰香海南鸡饭 拼 招牌猪手 $48🌟
🌟泰式酸辣无骨凤爪 $32🌟
🌟金罗汉果养生茶 +$12🌟
(金罗汉果、菊花、杞子、陈皮)
🌟热情丰盛 +$12🌟
(热情果、杞子、青柠)
顺带一提,附送嘅鸡汤,系非一般出面饮既浓浓味精鸡汤,一啲都唔咸,无腥味浓郁纯鸡汤,饮完唔会狂灌水,抵赞💯