2013-08-13
上个星期六, 几个女仔话好耐无见, 于是就去左大家都未去过的Conrad Hotel 食tea buffet...其实其中一个提议话去JW Marriot 食tea buffet, 虽然已早个几星期book, 但由于长期full的关系, 令到我地可以今次可以比d意见.酒店在当日再double confirm 我地个booking, Good service!! tea buffet 时间由3:00 - 5:30pm,而我地都早到5分钟, 同waitress姐姐登记过后, 一到3:00pm 就安排我地入坐. 坐下无耐, 我地就一齐去攞野食, 食物种类都唔少, 热食有点心, 云吞粉面, 沙嗲 etc. 冻食有沙律. 寿司饭, 有日式炸物. 有大虾的. 而炸浆唔错, 果汁有3款. 有橙汁. 奇异果汁. 柠檬茶, 生果就大路d, 有西瓜. 香蕉. 苹果. 波罗, 甜品有迷你朱古力喷泉. 当然雪糕都系我地其中一个重点啦, 系movenpick ...重有3款味道, 有朱古力. 士多啤梨同云呢拿. 食左2 次, 4大球 Cake 当然有啦, 酒店唔会无lor, 仲有窝夫. pan
坐下无耐, 我地就一齐去攞野食, 食物种类都唔少, 热食有点心, 云吞粉面, 沙嗲 etc. 冻食有沙律. 寿司饭, 有日式炸物. 有大虾的. 而炸浆唔错, 果汁有3款. 有橙汁. 奇异果汁. 柠檬茶, 生果就大路d, 有西瓜. 香蕉. 苹果. 波罗, 甜品有迷你朱古力喷泉. 当然雪糕都系我地其中一个重点啦, 系movenpick ...重有3款味道, 有朱古力. 士多啤梨同云呢拿. 食左2 次, 4大球 Cake 当然有啦, 酒店唔会无lor, 仲有窝夫. pancake, 另一甜品推介的是燕窝炖奶, 其实要为本好容易, 最后当然都有餐茶.
不知不觉间, 一路倾一路食, 聚会都结束啦. 好开心我地各人都满意. 当然甘既价钱你唔好期望有海鲜,鱼生之类.
环境舒适, 可以再来!
题外话/补充资料:
HSBC 白金咭7折, 普通咭75折
Conrad Hotel 有2 间食 tea buffet, 有问消楚, 以免去错!