长居香港米线关注组第一位既推荐名物,全宇宙最好食米线-石荫米线。澄清个名系一众网友帮佢改,唔系我咁样称呼佢😂。铺头地点对好多人黎讲应该都算偏僻,听过唔少人特登系好远揸车、甚至听过话远到系将军澳都要飞的过去朝圣。还好我住系米线之都荃湾,楼下坐20分钟巴士可以去到门口.米线汤底:酸辣、肉碎辣常点配料推荐:(顺序)✅鸡丝、✅腩肉、大肠、炸酱、萝白、冬菇。亦唔少人推荐食螺旋藻,但我个人食唔惯水草🤣面底💲29 + 配料💲9-💲12⭐️4.8/5系米线之都荃湾长大一向好钟意食米线。呢间米线汤底偏甜够酸唔算好油(同 #唯一/ #云家 比较应该算好清),几啱我口味。无麻辣拣独沽一味做酸辣。酸辣汤底偏辣,建议第一次去要叫平日食开低度辣试下先。我自己食开小辣,嗌低一度既肉碎辣就啱啱好。米线爽身类,岩食。如果系减肥或者生酮朋友佢有净芽菜底可以选择,连减碳中既朋友仔都可以去。.𩠌:雪花鸡丝系佢名物,挂汤用刚好。但系个人都系最钟意佢嘅腩肉,因为系偏瘦同埋好入味。冬菇萝卜佢都处理过好鲜甜。大肠间唔中都会叫,因为呢间大肠清理得好干净砌到好幼一丝丝,都好好食。.🔸冇得输系列,所以就算要再转巴士上去我都成日去。
米线汤底:酸辣、肉碎辣
面底💲29 + 配料💲9-💲12
⭐️4.8/5
🔸冇得输系列,所以就算要再转巴士上去我都成日去。
  • 小锅米线