2021-03-29
对上一次嚟Muji系食秋季menu 话咁快又到春天lu❣️今次试试佢个春季menu🙌🏻主食同甜品都好正 所以分开两个post😌.📌黑毛和牛配酱油烤磨菇 $228和牛份量比想像中少 不过配菜系多嘅 够晒健康😝牛肉味真系好浓郁🐮和牛最正一定系佢个油脂😋呢到系一半肉一半脂肪 所以食落肉质唔洗讲 劲juicy好嫩滑😍个磨菇都好好汁 好香嘅野菌味 朋友唔钟意菇都觉得唔错🍄但系啲蔬菜就偏油咗少少🥬同埋啲洋葱可以再熟啲 而家个辛辣味好强 太刺激食唔到🧅.📌香煎黑毛猪配青苹果乳酪 $168猪肉同青苹果乳酪呢个搭配几新鲜 出奇地好夹🍏猪肉味几香 唔会有骚味😝不过就略嫌佢太熟 有啲干身唔够滑😢个yogurt整得唔错 酸酸甜甜 就咁食都几好味😚.讲完个主食 就到甜品时间😌两款甜品都好正 卖相都唔错😎主菜偏贵但系甜品绝对对得住个价钱😝.📌鲜果芝士班戟蛋糕 $40呢个班戟真系整得好可爱 好似emoji🥞pancake个口感唔系好松软𠮶啲梳乎厘 佢系偏实净 似蛋糕🍰虽然佢话系芝士味🧀不过食落个蛋香味出啲 唔太觉有芝士味🥚Muji 嘅cream之前都讲过 个人觉得几高质💓好软滑又唔会太甜😚加埋士多啤梨肉 成个卖相即刻
📌黑毛和牛配酱油烤磨菇 $228
📌香煎黑毛猪配青苹果乳酪 $168
📌鲜果芝士班戟蛋糕 $40
呢个班戟真系整得好可爱 好似emoji🥞pancake个口感唔系好松软𠮶啲梳乎厘 佢系偏实净 似蛋糕🍰虽然佢话系芝士味🧀不过食落个蛋香味出啲 唔太觉有芝士味🥚Muji 嘅cream之前都讲过 个人觉得几高质💓好软滑又唔会太甜😚加埋士多啤梨肉 成个卖相即刻吸引晒🍓最底仲有层饼干 冇乜特别 食嘅时候都会分开咗🤣
📌芒果茉莉花新潟米粉卷蛋 $40
卷蛋用咗新潟米粉嚟代替面粉 食落好松软几湿润😍原本以为系伯爵茶味 睇番先知系茉莉花🤣但系个味系出嘅 食得出唔系普通嘅蛋味🥰呢款个cream仲好食 更加软滑😆芒果好甜🥭蛋糕加cream再加埋啲芒果一齐食 完全冇违和感 同朋友都好钟意呢个 推介❤️
📌冲绳青柑柠特饮 $38
味道几似cc lemon🍋呢款几fresh✨不过开头饮都几甜 底好多糖浆🙈饮饮下啲冰融左沟淡咗就好味啲😋
📌士多啤梨红菜头甘酒果汁 $45
呢杯真系伏 不了🥲原本expect佢会系士多啤梨酒嘅味🍓点知佢冇酒味都冇士多啤梨味🥺饮落就系红菜头smoothie🤮就咁食红菜头我可以 但系成杯汁咁饮 真系接受不了😣不过钟意红菜头嘅话可以一试😛