2024-07-05 26 浏览
🇭🇰 荃湾-波仔今次呢间波仔有别于平时喺地铁站出口𠮶啲波仔~~呢间除咗有得卖叮叮之外 佢仲会有熟食站 有啲似7仔个小食站咁 食物都几多元化☺️所以今次就去帮大家食下有乜好食!⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅鱼籽猪肉烧卖(⭐8/10)$28每份有6粒~食落劲似酒楼食既烧卖😍猪肉粒系大大粒㗎 真系同酒楼食差唔多 早餐带返公司蒸嚟食系唔错嘅选择👍🏻👅 咖喱鱼蛋(⭐7/10)开头见到以为卖相麻麻哋~点知食落又几好食㖞!个咖喱味系我钟意嘅咖喱 超浓郁 又有少少辣辣地😍啲鱼蛋个size又啱啱好 好索味!👅 UFO脆脆杯(⭐7/10)$40系超丰富嘅脆脆杯~上层有唔同小食:炸鸡 薯圈 香脆粟米鸡块…🤗又有得饮又有得食 正啊👍🏻饮品方面我系拣咗蓝天乳酸梳打~解渴又唔会太甜☺️👅 南京猪扒菜饭(⭐8/10)$26好食既猪扒菜饭!!我每次去波仔都会叫佢嚟食㗎~猪扒叮完脆脆地 而菜饭既菜都好多 成个配搭同系上海铺食冇乜分别㗎~~👅 鸡沙嗲XO酱炒饭(⭐9/10)$27系我食过波仔里面最钟意食嘅其中一个饭🥰每盒有两串串烧,串烧好惹味,加埋个XO酱炒饭好入味~味道啱
🇭🇰 荃湾-波仔

👅鱼籽猪肉烧卖(⭐8/10)$28

👅 咖喱鱼蛋(⭐7/10)

👅 UFO脆脆杯(⭐7/10)$40

👅 南京猪扒菜饭(⭐8/10)$26

👅 鸡沙嗲XO酱炒饭(⭐9/10)$27
系我食过波仔里面最钟意食嘅其中一个饭🥰每盒有两串串烧,串烧好惹味,加埋个XO酱炒饭好入味~味道啱啱好 绝对唔会差得过茶
餐厅㗎 性价比高~

👅 香辣猪肉炒河(⭐7/10)$32
呢个系佢哋新推出嘅产品~一盒炒河粉会附送埋包辣椒酱🤗可以俾你哋自己调校辣度~而未加将之前 我觉得系微辣 可以再辣啲 河粉大片~都好食既!

👅 花生眉豆炖鸡脚汤(⭐7/10)$30
里面大概有两三只鸡脚~~个汤唔会话太重味精 同埋劲足料~睇相,你哋都应该会见到差唔多成一半都系啲料☺️

🎏地址:波仔 (荃湾)
荃湾兆和街2-4A号周氏大厦地下4-A号舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃货 #likeforlikes #blogger #hkfollows #波仔#波仔概念店#香辣猪肉炒河#eateast#波仔叮叮#荃湾美食

按一按👇🏻可以看回我们所有的香港好西🤗
#lg_荃湾