今晚我们喺旺角做完嘢之后,行过兆万中心楼下有多间放题食店嘅店员派传单,其中一间叫「御·八幡屋日本料理」嘅店员话他们系全新装修过,而且唔需要排好长队等上十几楼,所以我们就决定去呢间食晚市放题!一入到去见到店内嘅环境装修都几光猛,而且坐位与坐位之间都算宽敞!一开始我们当然系叫咗个杂锦刺身拼盘嚟食咗先,众多款刺身大至上都几爽甜新鲜,但当中嘅鲷鱼就有非常重嘅泥味,呢样系令我们比较失望!海胆手卷嘅海胆唔系好新鲜,有啲「臭压」嘅味道!冷稻庭乌冬嘅面质超级腍身,一啲都唔弹牙,好似食紧发涨咗好多倍嘅面粉咁!豉汁炒蚬嘅蚬肉离晒壳,所以唔系好多蚬肉,但酱汁嘅味道就极之咸,咸到我们同隔离台嘅人客都要饮咗几杯饮品先解到啲咸味!日式温泉蛋就不过不失!盐烧大虎虾烧得嘅效果都几好,唔会烧到㶶晒,肉质相当爽甜弹牙,而且都几大只!黄金焗蚝嘅芝士味都几芳香,而且唔会有好腻嘅感觉,蚝就唔算好大只,但味道都几鲜味!味付螺肉嘅份量非常少,但味道都还可以,而且质感都几爽滑!
众多款刺身大至上都几爽甜新鲜,
但当中嘅鲷鱼就有非常重嘅泥味,
呢样系令我们比较失望!
海胆手卷嘅海胆唔系好新鲜,
有啲「臭压」嘅味道!
冷稻庭乌冬嘅面质超级腍身,
一啲都唔弹牙,
好似食紧发涨咗好多倍嘅面粉咁!
咸到我们同隔离台嘅人客都要饮咗几杯饮品先解到啲咸味!
日式温泉蛋就不过不失!
盐烧大虎虾烧得嘅效果都几好,
唔会烧到㶶晒,肉质相当爽甜弹牙,而且都几大只!
黄金焗蚝嘅芝士味都几芳香,
而且唔会有好腻嘅感觉,蚝就唔算好大只,但味道都几鲜味!
味付螺肉嘅份量非常少,但味道都还可以,而且质感都几爽滑!
2017-08-18