招聘中
薪金面议
17天前
薪金面议
17天前
餐厅: 譚仔三哥米線 (西洋菜南街)
资讯:

2021-01-11 167 浏览
话个秘密你知ah, 我系一个米线控,所以一直都系谭仔三哥常客🙋🏻‍♀️ 被邀请去VIP event 个时,谂都无谂就say yes 😹环境:呢间西洋菜南街分店系谭仔三哥嘅第一间店,宜家重新装修咗,阔落咗,而且多咗少少打卡位🙋🏻‍♀️本人最钟意「我是土匪」个灯牌,钟意食土匪鸡翼嘅,真系唔好错过😹店舖虽然都系以红黑为主,不过就见到谭仔三哥有落心思,例如d枱咁,见到系一个圆形搭一个圆形,原来系有香港「搭枱」嘅意思,有趣有趣😹食物:1) 花胶胡椒鸡美线🍜多谢谭仔三哥今期推出嘅花胶美线,俾我医肚之外,又可以滋阴养颜。花胶都算厚身,滑口,有花胶海味香味,略厌少d胶质,但咁嘅价钱就已经物超所值🙋🏻‍♀️胡椒鸡已经去咗骨,啖啖肉,无over-cook,仲系保持鸡嘅滑溜,正🙋🏻‍♀️胡椒味都算香, 不过就要睇你拣咩汤底🤔本人试过煳辣同清汤,觉得清汤可以更突出胡椒嘅味道,反而煳辣会有少少喧宾夺主(我觉得🙆🏻‍♀️)2)蕃茄汤鱼片猪肚米线🍜灯灯灯瞪......鱼片同猪肚新加入系恒常menu到la 🙋🏻‍♀️鱼片唔腥,肉质唔霉,系健康选择猪肚洗得非常干净,但又唔会无咗猪肚本身嘅味道,口感弹牙,可以一
环境:
食物:
1) 花胶胡椒鸡美线🍜

2)蕃茄汤鱼片猪肚米线🍜

鱼片唔腥,肉质唔霉,系健康选择
猪肚洗得非常干净,但又唔会无咗猪肚本身嘅味道,口感弹牙,可以一战
蕃茄汤偏甜,易入口,但个人觉得可以酸多少少
3)蒜烧茄子🍆 (新加入恒常menu)

本人觉得无咩茄子味,主要系食蒜味 🤔 值得一赞嘅系,佢嘅蒜蓉无难入口嘅辛辣味,但依然保持蒜嘅香味
4)口水三素 (新加入恒常menu)

支持素食嘅朋友,你哋有福la😋重庆口水汁加入索汁嘅豆卜、滑溜嘅冬菇同凉拌常客嘅云耳,有齐爽滑脆,唔错唔错😋
饮品:

1)咸柠梳打 (新加入恒常menu)
好钟意谭仔三哥加入香港怀旧嘅饮品,饮落够哂咸柠味,系细个嘅味道,而且可以清热,good good 👍🏻
2)热情果乌龙茶
呢个系新推出期间限定嘅饮品🙋🏻‍♀️乌龙茶味比较淡,但热情果味就非常香,唔会太甜👍🏻有寒天qq, 几得意👍🏻
Presentation 都几靓,可以打下卡📸
2021-01-08
用餐优惠