2019-12-18
朋友生日谂住食好西,谂左好耐食咩,之前尖沙咀食过呢间,食西班牙菜好高质,就再encore.原来铜锣湾舖既menu系唔同啲,佢有唔同既套餐可以叫除左个套餐外,仲额外点左个香蒜炙烧海胆盒配蒜蓉包 $159一送上黎估唔到系成饼海胆,好丰富。仲闻到好香火炙海胆味,个size 岩岩好放上蒜蓉包上面,食落好香浓,有小小个椒既辣味,但又唔会抢到海胆既鲜味。之后加$35左杯Sangria, 饮落好清爽同淡淡既红酒味,重点入面啲水果唔酸,唔会影响杯野既味道。套餐既Tapas 拣咗西班牙芝士牛肉大啡菇,送到上嚟好香芝士味,一咬落去个大啡菇超多汁再配上入面啲牛肉唔会好韧,呢个系必食!Soup: 海鲜汤。饮落好香浓既海鲜味,每啖都会可以食到唔同既海鲜,仲要唔细粒。Main: 白酒煮法国蚝配特级牛肉浓汤饭。 朋友见到即刻影相打卡,个摆设好特别。个牛肉饭好香牛肉味,就算冇牛肉净系食个饭都有牛肉味同好香浓嘅洋葱味。而个蚝汤入面好足料起码有成around 9-10 只蚝,饮落淡淡既白酒味加上蚝汤,味道好丰富。我个人中意食一啖饭再配一啖汤意外地唔抢味,好夹值得一试。最后个甜品系无花果脆批配雪糕, 无花果配上酥皮热辣辣加
原来铜锣湾舖既menu系唔同啲,佢有唔同既套餐可以叫