2024-07-25
平时去炑八多数都系叫佢哋嘅套餐,听朋友讲最近旺角琼华分店推出咗限定全日放题,有3个级别嘅肉可以选,一于同老公去试下新嘢先。 A. 特选烧肉放题 (90分钟)B. 匠心烧肉放题 (90分钟)C. 至尊烧肉放题 (120分钟) 今次我哋拣咗匠心烧肉放题,除咗牛之外,仲有前菜、🐷猪、鸡🐔、海鲜、蔬菜同埋韩式料理,食物多达60款任食。 店员先喺炉边加蛋同埋芝士🧀,而且会不时问你需唔需要refill。 我哋第一转基本上每一款牛都有点,试下边款最好味先,之后就主打点顶级降霜牛小排、月见韩牛前胸肉、韩牛贝身肉、薄切牛舌。个顶级降霜牛小排真系好正,含霜降油花,加热后油香释出,芳香扑鼻,肉质柔嫩。 香烤猪五花拥有丰富嘅脂肪,烧烤时,肉中冒出大量猪油,令五花肉外皮酥脆,又带著火烧的嘅香味,超美味!😋 海鲜方面,生蚝算肥美,蒜蓉牛油混合埋一齐食非常美味;大虾新鲜弹牙;八爪鱼亦新鲜软嫩。 我哋点咗个韩国炒鸡半份(原味)🐔,份量非常多,同平时散叫一样咁多,一啲都无缩水,真系回晒本。炒鸡即叫即炸,食落热辣辣,外皮金黄香脆,炸粉又唔会过厚,肉质嫩滑多汁。除咗原味之外,仲有酱油味、 蜂蜜牛油味、甜辣同埋芝士味可以选择
A. 特选烧肉放题 (90分钟)
B. 匠心烧肉放题 (90分钟)
C. 至尊烧肉放题 (120分钟)
我哋点咗个韩国炒鸡半份(原味)🐔,份量非常多,同平时散叫一样咁多,一啲都无缩水,真系回晒本。炒鸡即叫即炸,食落热辣辣,外皮金黄香脆,炸粉又唔会过厚,肉质嫩滑多汁。除咗原味之外,仲有酱油味、 蜂蜜牛油味、甜辣同埋芝士味可以选择。
迷你烤牛肉盖饭细细碗,份量啱啱好, 唔使怕食完个饭食唔到其他嘢。 烤牛肉软嫩份量亦够多,味道可口。
人参鸡汤都好大碗,鸡汤乳白浓郁,渗发出淡淡嘅参香,鸡炖得好软嫩,而且鸡肉入面仲包含糯米,口感丰富。
水冷面面身烟韧弹牙,极有嚼劲。梨片和青瓜清甜爽口🍐🥒,大热天时食,真系透心凉😌。
出面自助吧有基本啤酒汽水任饮,不过如果想饮啲特色饮品,可以每位加$28 升级饮品放题。
最后食埋杯雪糕就非常之完满喇!🍦