2017-08-04
之前'小新'主题已经想食, 但适逢好多人又要等. 今次同朋友一行三人gathering终于食到啦. 虽然我地唔系miffy 迷但有得食, D相又好似好得, 点都试下啦. 原来呢间舖只可以walk in, 星期四晚7:20 pm 黎, 好在好快有位. 三个女仔叫左三个包点, miffy 肠粉, 春卷, 甘荀酥, 三个蒸点同蒸饭, 每人唔驶两旧水, 都差D食唔晒. 总评系个春卷最好食, 外感松脆, 内馅系原只虾, 最重要系难得虾肉弹口, 可以encore朱古力同奶皇流心饱都ok. 如果多D馅会开心D. 而我地倾左好奈计, 冻左先食. 相信热食会好好多虽然甘荀酥卖相好, 但味道不太突出. 肉饼蒸饭好食足料, 只系姜丝多左D (小妹对姜 mama 地)蒸饺肠粉就ok, 正常酒楼点心味 食物整体系几好, 仲有扇仔同杯垫送 (杯垫得番bear only ), 另外我几钟意佢地个人参乌龙茶, 话晒唔系度度有. 甜甜地都唔错. 如果少少地三, 四个女仔一齐食都可以试下, 期待下次转theme 再去多次