2020-01-29 7775 浏览
话说我老公好钟意食牛排 我揾过几间薄有名气的steakhouse同佢食 当中包括有非常平民又好多人力推的、也有米芝莲级数的⋯但我老公都系话tomahawk 系佢食过最好味的!系佢儿时经常去ge 地方 我一直笑佢食ge系回忆不是味道今日终于有机会去tomahawk 了, 环境不错,有海景 座位好阔落 有私人空间。 老板会亲自出黎招呼客人,所有员工都好nice。 以上都系hygiene factor, 毕竟我抱住好大期望去试佢地ge steak 都系讲番食物我叫左个dinner set 有tuatua 作为starter 有龙虾汤,main 我拣左rib eye medium rare 我无另外order side dish 因为都有跟fries 同salad,但我纠结左一阵要吾要埋scampi 好。毕竟个餐都已经好多野 但系香港又真系唔系好多地方有得食最后都系叫左scampi 好大只都算新鲜, 不过建议食ge时候可以摊一阵先,为保持新鲜餐厅用冰镇住,太冻反而食唔到鲜味,所以我建议唔好急住食;)老公要左sirloin 都系medium rare 加左几个side dish.steak 系炭
但我老公都系话tomahawk 系佢食过最好味的!
系佢儿时经常去ge 地方 我一直笑佢食ge系回忆不是味道

tuatua

scampi

steak 系炭烧 香港真系唔系好多地方有得食, 试过一间话系全港第一间炭烧steak ge酒店餐厅,佢地ge mustard很出色但steak确实唔够tomahawk 好食! tomahawk 块steak系有质感好多 而且俩份都做到medium rare 出面热 中间仲系粉红色

steak quality 非常好完全无根
另外餐厅推荐d 红酒搭配都好好饮 搞到我饮得太快 后尾有小小晕

好期待下次再去
tuatua