2022-05-25
相信froyo都系唔少人嘅中小学回忆,可惜近年式微,剩返一两间连锁店卖,仲要价钱不菲😢 近日无意中发现呢间开咗13年嘅小店,于是揾朋友一齐嚟试🤭净froyo长期做紧买一送一,我哋买咗两个中杯;另外配料喺自助!自助!自助呀!🤩 虽然佢按重量收费,但我兴奋得滞当正喺放题咁乜都加啲,落咗oreo碎+消化饼碎+威化卷+石头朱古力+朱古力粒+彩虹糖粒+水蜜桃+芒果冻+朱古力酱😂 就算比我咁放肆加完之后,每杯计埋配料先$35,其他地方都平均要$50以上,你话系咪抵食到烂呢🤯 👏🏻👏🏻重点嚟啦👏🏻👏🏻 呢度嘅froyo挺身,乳酸味突出,唔似其他地方𠮶啲扮软雪糕又淋又甜到漏,喺正宗嘅口感同味道,全港第一!😭💕 我拣嘅配料大部分都干身,捞埋一齐食口感更丰富👍🏻真心觉得呢度啲froyo性价比赢十条街,平靓正嘅下午茶非佢莫属😍 如果佢早啲开舖而我又喺附近返工,我应该会成为常客,日日独食两小杯当午餐🤤