2019-09-29 1190 浏览
好耐都冇食过大排挡啦! 适逢今日星期五晚,约埋好兄弟一齐去食大排挡!依然去返我地老地方~ 新锦园!!! 呢间大排挡成日都好爆! 我地两条友都要等左15-20分钟先等到张二人枱,如果唔系就要同人搭大枱每个人对大排挡既定义都唔一样,虽然新锦园呢度唔系露天。但系食物同埋份量系我多次回头既原因! 次次两条友黎叫三个𩠌都食唔晒! 因为实在太多多多多多多多多多多多多多啦!!!!!!!! 废话少讲!!! 即刻去相!小弟超中意食生炒骨,呢度生炒骨多肉少骨,而且份量好大碟! 大碟当然唔系话配菜多,而家佢系超多肉肉肉肉肉! 睇相就知啦! 色泽鲜艳! 热辣辣! 最岩用黎𩠌饭啦! 之前出去食个D生炒骨得个几旧肉仔,仲要劲大旧骨,惊死唔知佢叫生炒骨咁。呢度就唔同呢~ 人多D食都唔惊一人得一旧仔。由于次次都食唔晒,所以我地两个大男人只系叫左一碗饭share 炸! 墨鱼咀~ 据讲系度招牌菜之一,又系新鲜炸好! 粒粒大到好似鱼蛋咁! 重点系完全唔硬! 都几弹牙嫁! 可惜系炸既我又唔食得太多,不过次次食完都好想再食完全停唔到口! 随碟跟左梅子粉同埋豉油,任君选择啦喂~ 当然都要食下菜啦,由于菜系第一碟上,我地两个鬼咁肚

墨鱼咀~

完全停唔到口! 随碟跟左梅子粉同埋豉油,任君选择啦喂~

当然都要食下菜啦,由于菜系第一碟上,我地两个鬼咁肚饿就食食食,之后先记得要影相,其实唔只咁少嫁,又系超级多! 我地系差唔多食晒先记得要影相,真系失策!
 菜远好大条! 巨型菜心咁既款!值得推介!重点唔贵啊!

三个𩠌其实够三个人食就岩岩好,两个人就会食剩啦! 等埋另一个好朋友返黎一齐食就最岩啦! 如果三个人食,落楼一个人都唔洗100蚊。大排挡播! 边度揾到咁平咁好食份粮又多既! 话我知!
2019-09-27
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 生炒骨