2024-06-19
本身同朋友谂住试吓全港第一位嘅COA酒吧,去到先知佢逢星期一休息,咁就去第二位嘅酒吧试吓🤣Cocktail用唔同elements做主题,定期都会转,今次就有:🪨GRANITE 🍠SWEET POTATO🪷GINGER LILY🍓STRAWBERRY🎋BAMBOO 🐐GOAT六样材料好似大缆都扯唔埋,但系其实又息息相关。Menu上面会写有每一杯cocktail嘅小故事,创意十足。唔知拣咩嘅都唔紧要,店员会了解你嘅偏好再介绍cocktail比你,有选择困难症嘅跟住店员嘅推介嚟点就得啦😆一坐低就会先上welcome drink,香槟入面放咗小熊软糖,令成杯酒饮落增添一份甜味,卖相令好可爱,我哋全部都几钟意。而snacks就系cheese cracker同橄榄,几特别,每次差唔多食晒staff就会refill,服务上的确唔错,不过就略嫌每次未食晒旧嘅就唔要有啲浪费🤨最后拣咗3杯用ginger lily同strawberry为主题嘅酒:🍸BUZZ CLUB ($195)Monkey 47 Dry Gin + Avallen Calvados + Ginger Lily + Honey + Cit
🪨GRANITE
🍠SWEET POTATO
🪷GINGER LILY
🍓STRAWBERRY
🎋BAMBOO
🐐GOAT
🍸BUZZ CLUB ($195)
Monkey 47 Dry Gin + Avallen Calvados + Ginger Lily + Honey + Citrus + Champagne
🍸NECTAR OF GOD ($175)
Glenlievet 12 + Ginger lily + Amontillado + Kabosu + Chocolate Bitter + Egg white
🍸PERENNIAL TREAT ($175)
Bacardi 8 + Strawberry Jam + Cocoa Juice + Absinth + Lemon Gelato + Hojicha Sparkling Tea
三杯酒味都唔重,亦比较细杯,胜在环境靓、服务好,打卡去一次系唔错🤳