2017-03-26
虽然我唔系食得辣之人,但我都喜爱食辣野,因为够哂惹味又过瘾,每当我想食辣野都会黎依间食,因为辣度等级分左好几种,唔太食得辣既我当然拣BB辣啦,同友人齐齐来吃酸辣粉做晚餐一入店已经闻到阵阵辣味香气,好多客人都食烤鱼,但我地却拣左食二人自选套餐,有两碗酸辣粉再选ABC各一,有三样小食仲有两杯饮品,价钱合理又几抵食酸辣粉酸辣粉中有榨菜、肉碎、葱同大量花生作酸料,个汤饮落好浓郁既酸辣味,辣味唔会盖过其他配料既味道,花生粒粒香脆可口,薯粉煮得相当软熟,够哂烟韧弹牙香酥软骨估唔到一份有成十四粒,仲要粒粒金黄色又够哂大粒,食落酥脆可口,炸粉又唔会太厚身,炸得刚刚好又有咬劲,点少少泰式辣酱,甜甜辣辣又几好味,红油蒜蓉青瓜青瓜用左红油同大量蒜蓉腌渍,依然入口爽脆,食得出相当入味,辣味中带点清新既感觉蒜泥白肉蒜泥既份量系多到几乎见唔到白肉,白肉每块都薄片软熟,脂肪分怖平均,配埋蒜蓉一口吃带有辣味,蒜香味非常浓烈,惹味十足口水鸡另外加左半只口水鸡,我每次黎都会叫依度既口水鸡,因为整得非常入味之余,口水汁够哂浓郁,肉质入口嫩滑,每件都啖啖肉,夹起食之前一定要点满碟内既口水汁咁食先至系完美无缺整体而言,每次我黎