2023-11-05 651 浏览
🖤黑白配⚪️成日打边炉,但卤水汤底真系第一次试😋呢间潮州卤汉位于旺角琼华,餐厅以红色做主题,天花有灯笼做装饰,餐具都带点怀旧风被安排嘅座位都非常阔落,2人可以坐4人枱,4人可以坐6人枱套餐方面有3个,分别主要系有冇shake shake海鲜包、任食美国SRF和牛同海鲜🦞种类,其中两个餐有生啤任饮🖤黑白配⚪️拣咗B餐 shake shake 初体验 $298/位 (18:00-20:59入座)任食安格斯+手摇海鲜包餐厅有个熟食corner,有香芋丸、春卷同反沙芋等嘅炸物,仲有卤水鹅(🖤黑白配⚪️推介!)手摇海鲜包有三种酱汁可以拣,我哋拣咗香浓蒜蓉味,职员会喺你面前摇完之后倒系只大碟,海鲜包入边有大虾、青口、带子、鲍鱼、蚬、莴笋同鱼蛋,分量都够每人每种类可以食到一至两只,味道方面比想像中淡咗少少,每食一啖之前点一下蒜蓉汁会惹味啲职员话惹味香辣汁系有啲似咖喱味,🖤黑白配⚪️隔篱枱咁啱点呢只汁,香味飘晒过黎,如果未食过可以试吓呢只味先😙到打边炉🍲,卤水汤底系特别嘅,汤底浓郁,令到所有食材充满甜甜嘅卤水味🤤最推介牛颈脊,阵牛味香到唔会比卤水味盖过! 牛筋丸都唔错,又弹牙juicy,其他食材正常发挥,鸭血

被安排嘅座位都非常阔落,2人可以坐4人枱,4人可以坐6人枱

任食安格斯+手摇海鲜包

到打边炉🍲,卤水汤底系特别嘅,汤底浓郁,令到所有食材充满甜甜嘅卤水味🤤最推介牛颈脊,阵牛味香到唔会比卤水味盖过! 牛筋丸都唔错,又弹牙juicy,其他食材正常发挥,鸭血麻麻地,无𠮶种好黐牙嘅感觉

熟食方面🖤黑白配⚪️最推介卤水鹅同卤水猪手😍卤水劲入味,食完再想食,出色
特色嘢普宁豆腐都可以一试,即炸完上枱热辣辣

甜品方面有芋圆自助吧同雪糕,雪糕有香港🇭🇰制造杯装同雪糕球,雪糕味道比较淡,啱唔钟意甜嘅朋友

饮品提供大部分系罐装汽水、茶