前几日放工同朋友去左一间食蒸气锅嘅餐厅食晚饭,最特别嘅系呢度系「全港首创一人一蒸气锅」!我同朋友都未试过一人一个蒸气锅,好新鲜的体验~😍👍🏻我和朋友各自嗌左一个「九品芝麻套餐」,并各自加了$1换购鲍鱼。加$1就有鲍鱼食!😱超正!套餐包:沙律🥗、章鱼烧(2粒)、白蚬、虾、鲜鱼片、大蚬、扁蛏子、鲍鱼、三宝丸、时蔬拼盘和甜品。章鱼烧(2粒)真系即叫即整!因为我地见咁耐都未食得问店员,店员话即刻整要稍候。食时都辣嘴!全部蚬都鲜甜冇沙👍🏻。鲜鱼片够新鲜唔鯹,鱼肉滑嫩~😋鲍鱼肉质实净弹牙。时蔬拼盘都几丰富,有金菇、南瓜、粟米等。肉类三选二:我拣左肥牛和豚肉。朋友拣左豚肉和鸡腿肉。全部肉都够新鲜,有肉味👍🏻,唔会有雪藏味。粥底/面底(选一):我拣左南瓜芋头粥。朋友加左$8嗌左鱼汤乌冬。我钟意食南瓜芋头粥~❤️😍😋因为有齐我钟意嘅南瓜和芋头。粥煲得够绵~重食到粒粒软糯芋头~🥰特别的是枱上有写每款食物的烹调时间,只要按著既定时间蒸便可👍🏻。让我这个不太懂烹饪的人都「识煮野」!😹🙈另外加左$20嗌左个炸物:❤️鸡软骨饺子🥟(3只)每只饺子都涨卜卜好可爱❤️,炸得外皮香脆~😍入面馅料足!最后食埋甜品:雪米糍便满足

套餐包:

全部蚬都鲜甜冇沙👍🏻。

鲜鱼片够新鲜唔鯹,鱼肉滑嫩~😋

鲍鱼肉质实净弹牙。

时蔬拼盘都几丰富,有金菇、南瓜、粟米等。

肉类三选二:
我拣左肥牛和豚肉。
朋友拣左豚肉和鸡腿肉。

全部肉都够新鲜,有肉味👍🏻,唔会有雪藏味。

粥底/面底(选一):
我拣左南瓜芋头粥。
朋友加左$8嗌左鱼汤乌冬。

另外加左$20嗌左个炸物:❤️鸡软骨饺子🥟(3只)

每只饺子都涨卜卜好可爱❤️,炸得外皮香脆~😍入面馅料足!

最后食埋甜品:雪米糍便满足地离开了~🥳🥰