2012-05-19 30 浏览
本来想去飞鹰据扒,点知超多人等位,老公乃超冇耐性之人,话有间清真馆0系附近想试好耐就转场.舖仔细细,得几张枱,见有枱畀人留咗,但都即刻安排到张二人枱畀我地. 清真馆最出名梗系食羊,羊菜式超多,可惜我俩都不好羊,退而求牛~两个人叫咗 (肚饿到唔记得影相):1. 牛肉饼2. 咖哩牛腩饭3. 葱爆牛肉面咖哩牛腩饭唔驶一分钟就上枱,咖哩汁好香,带少辣,送饭一流! 牛腩都炆得好淋,入口即溶! 牛腩亦比想像中多! 起码多过大X乐~ 可能因为咖哩牛腩饭太浓味,食葱爆牛肉面时比较淡口,但依然觉得唔错! 老公超爱京葱,牛肉份量亦相当多,唯一不足的系面比较淋~主角牛肉饼终于出场! 果然系水准之作! 热辣辣好香口,肉汁多到可以装满一只汤匙! 又要趁热食又怕辣到咀汁唧出来,感觉过瘾!!服务方面,这里小店都不求有什么服务,但侍应同老板娘都OK NICE,一坐底就问我地要唔要多张圆凳放袋,斟水都颇勤快! 不过千祈咪预可以0系度慢慢坐,一食完就会问你D野齐未,跟手执枱~ 不过可以理解的,星期六晚梗系想做多几ROUND~睇佢贴0系墙0既报道先知道原来佢同清真牛肉馆系同宗的,怪不得质素不相怕忡! 呢度比清真牛肉馆较有优

两个人叫咗 (肚饿到唔记得影相):
1. 牛肉饼
2. 咖哩牛腩饭
3. 葱爆牛肉面

睇佢贴0系墙0既报道先知道原来佢同清真牛肉馆系同宗的,怪不得质素不相怕忡! 呢度比清真牛肉馆较有优势0既系唔驶点等位! 佢长沙湾道有分店,但应该总店会好食D! 还会再来! 下次要试大饼牛肉卷!!

2012-05-19
  • 牛肉饼