2020-10-19
.全球top 5嘅朱古力饮品🍫💛bookmark左好耐,终于试到hakawa chocolate啦!餐牌有几款饮品,除咗70%及100% drinking chocolate外仲有fleur de sel/ earl grey/ fresh mint/ ginger嘅朱古力饮品真系听名都觉得好饮🥰(饮品可以选择使用鲜奶/ 豆奶/ 杏仁奶/ 燕麦奶!).因为第一次饮,就拣咗最保险嘅70%嗌完要等一阵,因为所有饮品都系即叫即做攞个时店员好有心机介绍呢款饮品😍今次撞正新豆pop up,系来自越南嘅Dak Lak可可豆味道真系好丰富,饮落会有鲜味、樱桃味、仲咸咸地同平时系出面饮到嘅朱古力一定有分别!杯底仲有啲未溶晒嘅朱古力粒增加口感,真系好好味虽然比较细杯,但系绝对对得起价钱一定好饮过连锁大牌子好好好多🤗钟意朱古力嘅你又点可以错过💛.70% drinking chocolate $45———不专业评分💯食物指数 🍴: 💛💛💛💛💛环境指数 ⛱: 🚫抵食指数 🤑: 💛💛💛💛🤍推荐指数 👾: 💛💛💛💛💛———📍Hakawa Chocolate中环歌赋街49-51A号地下1B号舖———👉🏼 #ewhk
全球top 5嘅朱古力饮品🍫💛
真系听名都觉得好饮🥰
(饮品可以选择使用鲜奶/ 豆奶/ 杏仁奶/ 燕麦奶!)
因为第一次饮,就拣咗最保险嘅70%
嗌完要等一阵,因为所有饮品都系即叫即做
攞个时店员好有心机介绍呢款饮品😍
今次撞正新豆pop up,系来自越南嘅Dak Lak可可豆
味道真系好丰富,饮落会有鲜味、樱桃味、仲咸咸地
同平时系出面饮到嘅朱古力一定有分别!
杯底仲有啲未溶晒嘅朱古力粒增加口感,真系好好味
虽然比较细杯,但系绝对对得起价钱
一定好饮过连锁大牌子好好好多🤗
推荐指数 👾: 💛💛💛💛💛
📍Hakawa Chocolate
中环歌赋街49-51A号地下1B号舖
———
👉🏼 #ewhk中环 #ewhk手摇 #ewhk甜品 #ewhk黄店
#中环美食 #中环黄店 #黄店 #黄色经济圈 #黄店推介 #黄店地图 #美食推介 #吃货 #食好西 #相机食先 #香港美食 #美食日记 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram