2018-10-30 389 浏览
是晚为素食主题,餐厅为全素,vegan friendly。一行五人全晚柯打左新猪肉饺子、松露意粉、松露RISOTTO 、蕃薯条、鸡肉凯萨沙拉、红菜头汤、芝士拼盘。蕃薯条系全场最好味,够脆,有蜜糖可以沾,服务员亦比左全素既mayonnaise我地试。新猪肉饺子味道整得真系好似猪肉,唔讲真系唔知你食紧素食。松露意粉同RISOTTO都麻麻地,食唔到松露味之余又夹杂著中式菜式既味道。不中不西有D奇怪,份量亦都好少。鸡肉凯萨沙拉既鸡肉当然都系素,正正常常既沙拉,同红菜头汤一样,系无评价。芝士拼盘有啲惊喜,惊喜不在于味道,而系在于唔用牛奶都可以整到芝士觉得好神奇。朋友一致都唔相信点解可以整得咁似真芝士,亦都有啲焗左既法包伴芝士,还可以。如果你喜欢食素,呢间餐厅系一个选择,环境舒适,食材环保♻️。
是晚为素食主题,餐厅为全素,vegan friendly。
新猪肉饺子

新猪肉饺子味道整得真系好似猪肉,唔讲真系唔知你食紧素食。