2024-07-11 277 浏览
今日放工去咗湾仔揾fd,顺便食个early-dinner🥣揾咗间牛腩面餐厅(我fd想食)🤣,餐厅环境干净阔落,墙上面贴满明星嚟帮衬过嘅相,应该都几正!btw间舖系越夜越多人,原本以为得我哋,点知入去坐低冇几耐前前后后又入几枱😂老板娘好好,会亲自推介下适合自己口味嘅菜式~🐂萝卜炆牛腩捞粗 ($72)牛腩煮得啱啱好,肉质鲜嫩,入口即化☺️汤汁醇厚,入味浓郁,劲正💦捞粗弹牙有咬口,同牛腩配搭得好好👅🐖香茅猪扒米粉 ($58)热辣辣劲香🤤令人食欲大增!猪扒嫩滑多汁🤤米粉入汤味又弹牙,同猪扒配搭得好好🙋🏿‍♀️特别系葱油~令佢更加香同好味😳🍡秘制辣鱼蛋 ($42)大大粒白鱼蛋我至爱!😍😍辣味啱啱好,鱼蛋弹牙鲜甜每一啖都带来惊喜💕💕🐔香辣脆脆鸡翼 ($28)四大只劲抵😂外皮酥脆,内里多汁嫩滑💦每一啖都带来辣味同香气嘅perfect match!🧋红豆冰 (跟餐 $12)非常清凉解渴~自家制嘅红豆口感,一食落去即刻起沙!每一颗红豆都系自己搣同煮,真系好惊喜!🤩🍹台式冬瓜茶 (跟餐 $10)用自家制作嘅冬瓜做base🫒饮落去劲清爽,而且带有淡淡嘅甜味真系好解渴💦💕佢哋嘅菜式全部自家整,每一样都好用好好味😛

🐂萝卜炆牛腩捞粗 ($72)

牛腩煮得啱啱好,肉质鲜嫩,入口即化☺️
汤汁醇厚,入味浓郁,劲正💦
捞粗弹牙有咬口,同牛腩配搭得好好👅

🐖香茅猪扒米粉 ($58)

热辣辣劲香🤤令人食欲大增!
猪扒嫩滑多汁🤤
米粉入汤味又弹牙,同猪扒配搭得好好🙋🏿‍♀️
特别系葱油~令佢更加香同好味😳

🍡秘制辣鱼蛋 ($42)

大大粒白鱼蛋我至爱!😍😍
辣味啱啱好,鱼蛋弹牙鲜甜
每一啖都带来惊喜💕💕

🐔香辣脆脆鸡翼 ($28)

四大只劲抵😂
外皮酥脆,内里多汁嫩滑💦
每一啖都带来辣味同香气嘅perfect match!

🧋红豆冰 (跟餐 $12)
非常清凉解渴~
自家制嘅红豆口感,一食落去即刻起沙!
每一颗红豆都系自己搣同煮,真系好惊喜!🤩

🍹台式冬瓜茶 (跟餐 $10)
用自家制作嘅冬瓜做base🫒
饮落去劲清爽,而且带有淡淡嘅甜味
真系好解渴💦

💕佢哋嘅菜式全部自家整,每一样都好用好好味😛环境干净阔落,服务亦都好友善细心☺️仲要唔贵,绝对系我嘅湾仔推介🙋🏿‍♀️
2024-07-09