2020-06-03 174 浏览
对九龙城的印象,仲停留喺泰国菜,基本上想食泰国菜首选都一定会嚟九龙城,但原来呢边都有好多中菜餐厅,见想食𠮶间泰国菜冇开,就试吓呢间中菜,餐牌上面选择好多,大部份都系我爱嘅菜式。《聚味咸香鸡半只》$138类似盐焗鸡嘅味道,但唔会好咸,食起嚟都好香,又唔会好重鸡苏味同冰鲜味,重点系鸡肉好滑,好好食。《一口榄角骨》$88超推荐!分量多之余,价钱真系唔贵。外面好酥脆,少少甜味,而入面既排骨肉肉都好有肉汁,口感一流,令人越食越想食。《冰镇生炒骨》$147之前已经食过冰镇嘅生炒骨,感觉都几好冷热交融,而且生炒骨食起嚟会更加爽口,不过略嫌太甜太多糖浆,食的时候黐埋一旧分唔开,如果改善下就会更好。《真功夫炒饭》$88大大碟炒饭,好有镬气,粒粒分明,饭粒不会黏在一起,硬度刚好又够味,虽然配料不多但已经十分好吃,推荐! 总括来说,呢间中菜环境不错味道又好,重点系价钱都算亲民,经过九龙城打算食中菜的话,呢间会系一个几好嘅选择。

《聚味咸香鸡半只》$138

《一口榄角骨》$88
超推荐!分量多之余,价钱真系唔贵。

《冰镇生炒骨》$147

《真功夫炒饭》$88